Antònia Petrus i Yolanda Pons. Empresàries - Javier

TW
0

Autofitxa
Som n'Antònia Petrus. Vaig néixer a Maó l'any 1968, estic casada i tenc tres fills. Tenc els estudis en Formació Professional de Règim Agrari. Som modista i durant molts anys he fet de dependenta. M'agrada anar a caminar, pel Camí de Cavalls i a la platja. També m'agrada la moda i acudir a veure els meus fills realitzant les seves activitats.
Som na Yolanda Pons. Vaig néixer a Maó l'any 1969, estic casada i tenc tres fills. Vaig iniciar estudis per auxiliar de clínica. Sempre he estat dependenta fins ara. M'agrada anar pel camp i a veure els al·lots jugar a futbol. També m'agrada llegir.


Quina és la tendència de moda per aquesta temporada?

Antònia. Aquesta temporada es vestirà amb molts de colors. L'abric es presenta en forma de ponxo i capes, els jerseis llargs es duen també com a vestits i són de colors forts com el butà, diferents blaus, morats i verds que es combinen amb beix, gris i negre. També estan molt de moda les armilles de pell sintètica tant per anar arranjat com per dur vestit més d'esport.

Yolanda. As Vestidor fem feina amb dues marques, Ichi i B. Young, que ofereixen un ampli ventall de possibilitats i només nosaltres les tenim a Menorca. Ens agrada, especialment, perquè el patronatge té molt bon disseny i la qualitat dels teixits és també a destacar. Des del texà al vestit de festa, inclouen gairebé totes les possibilitats.

Hi ha algunes particularitats que es puguin destacar en el vestir de la gent de l'Illa?

A. Pens que sí, a altres països són més llançats que aquí. Potser segons quines propostes fins que la gent no les ha vistes unes quantes temporades sembla que no s'hi atreveixin tant.

Y. Per exemple a altres bandes un jersei de lluentons es porta per anar a la feina, aquí només per anar de festa.

Fa poc que han obert aquesta botiga. Com va sorgir la iniciativa?

A. Som amigues de fa molt temps i sempre teníem en ment un dia obrir un negoci de roba juntes.

Y. Jo coneixia aquestes dues marques des de fa catorze anys i pens que són una molt bona opció. La botiga que hi havia aquí abans tancava i vam veure la nostra oportunitat en aquest moment i no l'hem volguda desaprofitar.

Quins avantatges té haver-se ajuntat?

A. Té múltiples avantatges en la conciliació familiar. Tot i que tenim uns horaris establerts si alguna té una necessitat l'altra s'adapta.

Y. També econòmicament era més fàcil poder arrancar un negoci entre dues que no una sola. I sí, tenim cada una tres fills i ens ho compaginam quan sorgeix una necessitat a casa.

A. Tampoc volíem pagar un lloguer en un local del centre que estan molt cars i aquí, al Camí des Castell, ens trobam ben situades, a més la botiga ja tenia una clientela.