JOAN NOMEN SICILIA - LB

TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Barcelona i fa un any i mig vaig tancar la revista que editava, "El tot Egara". Va ser quan vaig decidir establir-me a Menorca, en concret a Ciutadella, on fa més d'una dècada que tenc una casa prop del centre. Aquí he fet molts amics, entre els quals destaca en Rafel Cortès. Vaig promoure la creació del Grup Ciclista de l'Esplai. Entre les meves aficions hi ha la bicicleta, el tennis i tot tipus d'esport. M'agrada la fotografia, cuinar i menjar peix.

Ho deixà tot per establir-se a Menorca, va ser una bona decisió?
Sóc un enamorat de l'Illa. Per mi Menorca és Ciutadella. Estic molt content i feliç de viure aquí i em vull integrar. Som un català afincat a l'Illa enamoradíssim de Menorca.

Just arribar i ja va engegar la creació del Grup Ciclista de l'Esplai, com va ser i d'on va sorgir una idea tan original per implicar la gent gran?
He fet amistats i em vaig apuntar a cantar a la Coral de l'Esplai. Veient l'afició que hi ha a Menorca per la bicicleta, vaig parlar amb Alfredo Moll Tur, el president de l'Esplai, i li vaig proposar crear un club de ciclisme per a les persones majors. Ho va dir un diumenge als socis i la idea va tenir molt bona acollida. Vaig començar a arreplegar gent i la primera sortida la vam organitzar fa un any. Vam anar d'excursió en bicicleta fins el Palmerar de Cala en Blanes. Hi ha un grup d'entre 20 a 25 persones, tot i que la participació depèn de cada excursió.

Per què cal impulsar aquest tipus d'iniciatives?
Els menorquins sou molt entranyables i familiars, teniu un altre tarannà i el vostre caràcter és un dels encants que fa que m'hi trobi tan bé a l'Illa. He viatjat per tot el món, trob que no hi ha res com Menorca. Però a vegades consider que falta un poc d'iniciativa. M'ha sorprès conèixer gent que fa anys que no va a Maó, per açò la importància d'engrescar la gent organitzant trobades i activitats que rompin amb la rutina i permetin conèixer l'Illa els caps de setmana. Menorca és molt maca per descobrir-la!

En poc temps s'ha fet conegut a Ciutadella, no és així?

Estic molt agraït de l'acollida. La màgia de Ciutadella no l'he vista enlloc. Gaudeixo de tot el que faig en aquesta ciutat, de qualsevol cosa o racó.

Vostè ven molt bé Ciutadella, la promociona molt?
Sempre, vagi on vagi. Fins i tot coneguts de Barcelona m'han dit fent broma que l'alcalde m'hauria de donar un sou simbòlic per la propaganda que faig de Ciutadella (riu). És un honor viure aquí, duc el nom de la ciutat per tot on vaig... És que ho sento de veritat, és una ciutat molt polida!

I no té cap crítica del lloc que l'ha acollit?
Poques! Només puc dir que crec que hi falta oferta d'activitats i un espai de trobada perquè les persones de certa edat ens puguem relacionar. La vida és prou dura per tenir amargures, per açò intent tenir una actitud vital positiva.

Vostè que diu que és una enamorat de l'Illa, ha trobat alguna manera de canalitzar el sentiment que li desperta, a part d'anar en bicicleta?
M'agradaria fer un reportatge fotogràfic de l'Illa, la fotografia és la meva gran passió perquè sóc del sector editorial. M'encantaria fer fotos aèries de Menorca, crec que seria una experiència excitant i sortirien unes fotos espectaculars.