memòria nostàlgica. - maria Lluïsa armangué

TW
0

L'any 1985, Maria Lluïsa Armangué era la presidenta de la Protectora d'Animals de Ciutadella, vivia al carrer de ses Andrones i feia feina a la botiga D'Ara.

En aquella època se li acudí primer fotografiar la gent que trobava pel carrer amb les seves mascotes, i després les persones amb les que es creuava i els botiguers.

Si en aquell moment, les imatges no tenien gaire valor, avui es converteixen en un document nostàlgic de la Ciutadella de fa 30 anys i els seus personatges. Ciutadella Antiga ha arreplegat entre 250 i 300 fotografies fetes en els anys 80 per Maria Lluïsa Armangué i les exposarà en una mostra que s'inaugurarà el proper divendres, dia 26, a les 20 hores.

L'exposició servirà per a estrenar la nova seu de Ciutadella Antiga, que ha recuperat l'antiga església de Sant Josep, abans ocupada per sa Nostra, per a instal·lar les seves oficines i com a nou espai cultural i ciutadà.

Segons explica el coordinador de Ciutadella Antiga, Macià Coll, l'exposició permetrà al públic retrobar-se amb els vesins i comerciants d'aquella època, i reviure una memòria que forma part del paisatge humà de Ciutadella.

De fet, sense els vesins i els botiguers, el nucli antic seria poc més que un decorat turístic. Tots formem part d'aquest paisatge, encara que moltes de les persones que apareixen a les fotografies ja no hi són. Tornar a veure'ls és evocar aquell temps recent que ja és passat.

El públic gaudirà retrobant a personatges coneguts, com en Sente es barber o na Paca, o en Tòfol pistola, en Pau Faner, en Biel Saura o en Joan F. López, fa 30 anys enrere.