Santuari. Es convertirà en el nucli i el cor de les celebracions - Cris

TW
0

L'any 2015 es celebra arreu del món el bicentenari del naixement de Don Bosco, fundador dels salesians. Per aquest motiu, una relíquia del conegut com el Sant dels joves recorrerà tota la Congregació. El proper 3 de novembre, vindrà a Ciutadella, poble on la comunitat salesiana ha arrelat durant més de cent anys.

La relíquia de Don Bosco arribarà en una urna que conté una rèplica exacte de la imatge de Don Bosco tal com es venera a la basílica de Maria Auxiliadora de Torí, a Itàlia. Dins el pit de l'escultura de Don Bosco hi haurà una caixa lacrada que conté ossos d'una de les mans del sant.

L'arribada de la relíquia ha despertat un programa intens d'activitats, celebracions i pregària a la Comunitat Salesiana de Ciutadella, que es celebraran al seu cor, al Santuari de Maria Auxiliadora. Va ser el Pare Pareja qui posà la primera pedra del temple i del Col·legi Salesià un 24 de maig de 1889, qui va tenir coneixement de la labor dels salesians per boca del seu amic ciutadellenc Antoni Anglada Bonet, estudiant de Dret a Barcelona i que es va entrevistar personalment amb Don Bosco.

Des de llavors, l'Obra Salesiana ha anat lligada a l'evolució de Ciutadella. És per açò que l'arribada de la relíquia té especial significació. Segons explica la Comunitat Salesiana, "Don Bosco ve avui a ser testimoni de com els seus seguidors han intercedit a fer un món més just, més humà, més creient i basat en la raó, la religió i l'amor".