Trobada. Els representants municipals des Castell i els fabiolers van parlar unes dues hores - Javier

TW
0

A les nou del vespre encara no havien parat de parlar, de compartir anècdotes i impressions. I això que la reunió avui començat a les sis i mitja. Aquest fet demostra la passió amb què els fabiolers de l'Illa han acollit la iniciativa de l'Ajuntament des Castell de realitzar una trobada, una diada, dedicada a aquesta figura emblemàtica i imprescindible de les festes patronals de l'Illa.

La reunió inicial, una primera presa de contacte en part perquè alguns d'ells es coneguessin, es va produir ahir, amb la presència d'alguns dels fabiolers de l'Illa. Els altres van disculpar la seva absència. Lluís Camps, batlle des Castell, explicava mentre la reunió continuava que la diada se celebrarà, si es compleix el previst, a finals de maig o principis de juny, i que la idea és començar as Castell per després anar canviant de poble cada any.

Camps comentava que ara l'objectiu és recopilar fotografies i testimonis per tenir el màxim d'informació sobre la figura del fabioler, la seva història i particularitats, material amb el qual es farà un muntatge. També es vol contactar amb persones que fabriquin fabiols. "És un àmbit molt interessant, per exemple el fabioler des Migjorn du 43 o 44 anys sortint a les festes".

El batle reivindica la figura del fabioler, el seu paper insubstituïble i clau a la qualcada, perquè es conegui, es tengui en compte i es valori en la seva mesura i importància. Per això vol estendre la iniciativa a tota l'Illa.