obertura. A la inauguració van intervenir els representants del Fòrum 3r. Mil·lenni i del Grup de Fotos Antigues de Menorca, creat a les xarxes socials - AG

TW
0

Al Centre de Cultura Sant Diego d'Alaior va ser inaugurada el passat dia 19 una exposició de Fotografies Antigues de Menorca, organitzada pel Fòrum 3r. Mil·lenni en col·laboració del Grup de Fotos Antigues de Menorca- Llorenç Petrus, en la presentació de l'acte, agraí la bona disposició dels membres d'aquesta agrupació a l'hora de dur a terme aquesta mostra.

Antoni Juaneda, fundador del grup a Facebook, va explicar l'evolució que en poc temps ha tingut aquest grup que avui arriba als 5.380 membres i que ha publicat una gran quantitat de fotos antigues que constitueixen un material molt valuós. El grup compta amb membres molt actius que pugen fotos i que les comenten i amb altres que ho fan de manera més ocasional.

Aquesta activitat, a més de l'intercanvi de material gràfic, ha generat també algunes bones amistats personals entre els membres del grup. Juaneda va presentar, a la vegada, un audiovisual amb més de 200 fotografies antigues de Menorca de una durada d'uns 20 minuts d'un notable interès documental. A la finalització del audiovisual, Anselm Barber, Miquel A. Marqués i Paco Mercadal van comentar algunes de les fotografies d'Alaior projectades abans.

D'aquesta manera es van poder conèixer alguns detalls interessants d'aquests documents històrics com és el cas de l'antiga peixateria, la benedicció de la Basílica de Son Bou, després de l'excavació, el primer dispensador de gasolina, el casino des Comité, el camí vell de Son Bou...

D'alguna d'aquestes fotografies no se n'ha pogut treure, encara, la clarícia com una en què es veu sa Plaça i el carrer Major plens de gent i una considerable filera de cotxes, resultant una vetllada molt agradable i interessant.