Consell. Ismael Pelegrí, Maruja Baíllo i Josep Miquel Vidal durant la presentació de la conferència - Javier

TW
0

El Consell insular, en col·laboració amb l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) ret homenatge avui a Mossèn Antoni Maria Alcover perquè enguany es compleix el 150 aniversari del seu naixement i el 50 aniversari de la finalització del darrer volum de la seva gran obra, el Diccionari Català-Valencià-Balear. Per aquests motius s'ha convidat a Maria Magdalena Gelebert a pronunciar una conferència sobre la figura i obra de Mossèn Antoni Maria Alcover del que és experta. Serà a la sala de plens del Consell insular a les 20 hores.

La Consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, va explicar ahir que aquesta iniciativa prové d'una proposta en Ple del PSM que va comptar amb la unanimitat de tots els grups polítics i que s'ha organitzat des de l'IME.

El Coordinador Científic de l'IME, Josep Miquel Vidal, va recalcar que l'entitat que representa sempre posa un èmfasi especial en la celebració dels aniversaris culturals entenent que són una oportunitat magnífica per aprofundir sobre la persona i la seva obra com s'ha fet amb tants personatges il·lustres com ara Vicenç Albertí al que es van dedicar unes jornades que ara es recullen en una publicació que córrer a càrrec d'una editorial i que prest veurà la llum.

Per la seva part el cap de la Secció de Llengua i Literatura de l'IME, Ismael Pelegrí, va afirmar que la directora gerent de la Institució Pública Antoni Maria Alcover, Maria Magdalena Gelebert, serà l'encarregada de pronunciar una conferència que porta per títol "Antoni Maria Alcover, 150 anys", una exposició d'una hora que permetrà acostar un poc més la figura de l'il·lustre filòleg i donar compte de la seva importància en l'actualitat.

Pelegrí va recordar que el Diccionari Català-Valencià-Balear és accessible per internet on, malauradament, no es poden gaudir de les múltiples i magnífiques il·lustracions del menorquí Francesc de Borja Moll que conté l'edició en paper ja difícil de trobar en les llibreries.
La conferència homenatge a Antoni Maria Alcover s'inclou entre els actes de la Fira del Llibre en Català que es celebra aquest cap de setmana a Ferreries on es celebraran activitats i concursos relacionats amb el llegat d'Alcover.