Actes. Van atreure el públic assistent a aquesta nova edició de la fira - J.J.

TW
0

Tant llibreters com el Consell insular, l'Ajuntament de Ferreries i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, coincideixen en que la VIII Fira del Llibre en Català ha assolit els objectius pels quals s'organitza. És a dir, fer present al carrer la literatura catalana i donar a conèixer els seus escriptors. Tot, mitjançant la venda i l'exposició de llibres i material didàctic, així com amb l'organització d'activitats lúdiques que la facin atractiva i alhora, si pot ser, divertida, entretinguda. Com no, la millor manera de copsar l'èxit de la fira no és altra que la resposta de la gent. Aquesta, tal i com han comentat els llibreters, ha estat magnífica.

Es pot dir que els llibres estrella d'aquesta fira han estat "Crim de sang", d'Ada Castells, i "Ningú no pot enganyar el morts", de Josep Maria Quintana. Mercè Arànega, amb els seus contes, també ha estat molt sol·licitada.

La jornada de diumenge començà amb una sessió de contes a càrrec de Sa Xaranga, explicant narracions de pirates "a l'abordatge".

Finalitzats els contes pels més menuts, arribà l'hora de la final del concurs de " Lletres i Mots", amb la presència de vuit dels nou finalistes de tercer d'ESO, on hi havia representants dels diferents instituts de Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella. Aquest concurs de lletrejar, que ha vingut celebrant-se a les biblioteques fins arribar a aquesta final, ha tingut com a guanyador a Miquel Arguimbau, de 13 anys, de l'institut Josep Maria Quadrado de Ciutadella, el qual rebé de premi un llibre electrònic de la mà del Consell insular. La resta de concursants també foren obsequiats per part de la mateixa entitat. Val a dir que dit concurs de lletrejar fou seguit per molta gent, que amb respecte escoltà i aplaudí la participació i respostes dels concursants.

Josep Miquel Vidal fou l'encarregat de presentar el darrer tom de l'enciclopèdia de Menorca, dedicada a la historia de la música a l'Illa, de la que n'és l'autor, Gabriel Julià. Vidal, a més de parlar del darrer tom, també feu esment que possiblement el proper tom tracti sobre mapes antics de Menorca, a càrrec de Tomàs Vidal Bendito.

La jornada finalitzà amb el sorteig, entre tots els qui durant aquests dos dies han comprat llibres, de set lots de llibres i contes, tot tancant les portes de la VIII Fira del Llibre en Català amb els deures fets.