Relíquia de Don Bosco - Paco Sturla

TW
0

La comunitat salesiana de Ciutadella visqué ahir una jornada que ben segur els fidels difícilment oblidaran. Si el dissabte ja s'havien emocionat amb l'arribada a Ciutadella de la relíquia de Sant Joan Bosco, ahir la devoció i l'entrega arribà al màxim amb l'Eucaristia celebrada a la Catedral de Menorca i la posterior processó des del temple fins al Santuari de Maria Auxiliadora, un recorregut seguit per una gran quantitat de persones anhelant contemplar la relíquia del qui és considerat per l'Església Pare, Mestre i Amic dels Joves.

A l'inici de l'Eucaristia, un portaveu de la comunitat salesiana de Ciutadella destacà els tres pilars que guiaren l'obra de Don Bosco, l'amor, la raó i la religió. Per als salesians, la visita de la relíquia "ha de servir per refermar el compromís de transmetre la fe a uns joves que necessiten referents". La missa se celebrà amb la relíquia del sant dalt l'altar, i de fet la seva presència fou el centre de l'homilia pronunciada pel Bisbe de Menorca, Salvador Giménez Valls. "Constitueix un model de referència en l'educació i l'amor als altres. Va respondre positivament al Senyor i a tot el món que l'envoltava, cosa que ha de fer que ens demanem tots com responem davant aquests moments difícils", digué.

El Bisbe reclamà dels fidels la implicació per "fer realitat l'amor de Déu al nostre món, perquè Jesucrist no és un home de fa 2.000 anys. És un home de la nostra vida i del nostre món, i noltros cristians no hem de callar la relació que tenim amb ell i amb Déu". Salvador Giménez emplaçà als assistents, que omplien la Catedral, "a treballar per fer veure l'amor de Déu i de Jesucrist a la societat", i en aquest sentit reclamà que l'Església "ha de voler ser enmig del món amb col·legis, hospitals, amb l'acció caritativa i amb l'acció política". Amb aquesta presència, Giménez entén que l'Església ha de contrarrestar "el pretès moviment per oblidar Déu a la nostra societat. Els cristians no podem quedar reclosos a la sagristia i al món privat. Hem de ser conseqüents amb les nostres creences".

Després de l'Eucaristia, la imatge de Don Bosco fou portada fins a la seva casa a Ciutadella, l'església de Maria Auxiliadora. Pel camí, molts fillets portaven globus en senyal d'alegria, una de les característiques que diferenciava a Joan Bosco dos segles enrere, quan iniciava la seva obra a Itàlia.

Avui s'acaba la visita de la relíquia a Ciutadella, amb un acte de comiat a l'escola de Sant Francesc de Sales, amb el que els alumnes diran adéu al Mestre dels Joves.