El desembre té previst actuar a la Torre de Londres - A.V.

TW
0

El so de la guitarra de la menorquina Annabel Villalonga torna a enlluernar aquests dies al públic de l'altre costat de l'Atlàntic. La instrumentista participa per tercer cop a la gira que ofereix Sam Lardner als Estats Units.

Des del passat 15 d'octubre i fins el 13 de novembre, Villalonga acompanyarà en els escenaris al músic de folk americà-flamenc fusió Sam Lardner, autor d'origen nord-americà establert a Barcelona i que treballa a cavall entre els dos continents. Una gira que s'emmarca en els concerts de presentació del seu darrer treball "Out of the blue" -amb el que continua investigant entre el món del pop i la música més mediterrània- i que duu a Annabel a actuar a les principals ciutats nord-americanes com Nova York, Boston, Washington, Philadelphia o San Francisco.

Villalonga explica com aquesta oportunitat li va arribar de la mà de la cantant Sandra Sangiao, amb la qual té el duo Lua. "Ella va fer la prova per entrar de corista i em va avisar que també cercava guitarrista. Finalment ens va agafar a les dues", comenta.

La menorquina desitja que aquesta gira li obri més portes. "No sols amb el propi Sam Lardner amb el qual sembla que seguiré actuant, sinó perquè aquest projecte em permet estar en contacte amb músics que estan molt en actiu i conèixer alhora a molta gent vinculada amb aquest món. Aquest és sens dubte un bon currículum per a mi", senyala.

Guitarrista formada al Conservatori de Música de Maó i de Badalona, així com a l'Escola de Música de Maó i a l'Aula de Música Moderna de Barcelona, Villalonga participa des dels 14 anys en diferents projectes musicals com els iniciats amb el grup S'Albaida. Durant la seva trajectòria ha actuat com a guitarrista i corista amb diferents autors i grups. També s'ha endinsat en el món de la direcció de corals de gospel. En aquest sentit, dirigeix diverses corals de l'Associació Moments a Cor, a Maó, i de Sa Fàbrica de Músics, a Ciutadella.

Periple internacional

En el seu periple internacional, la instrumentista també ha actuat amb Sam Lardner a Londres, on té previst tornar el desembre per oferir un concert a la coneguda Torre de Londres. Amb S'Albaida ha viatjat per Mèxic, Alemanya, Itàlia i França.

Actualment, és propietària, conjuntament amb el seu germà Joan Carles, del bar Es Cau, a Cala Corb, on actua de forma continuada tots els caps de setmana i cada dia durant l'estiu.