Estètica. Cada cop que surten a l’escenari es disfressen de galls - Uri Mas

TW
0

Pèl de Gall cerca vots. Els menorquins concursen a la convocatòria pública organitzada per Viña Rock que permetrà a tres grups formar part del cartell per a 2013 del conegut festival. Considerada com una de les cites alternatives musicals de més èxit, la passada edició el programa de concerts celebrats a la localitat de Villarrobledo (Albacete) va aconseguir reunir a 60.000 persones diàries.

Una de les condicions que haurà de superar Pèl de Gall per arribar a la fase de preselecció és l'obtenció d'un mínim de 200 vots per, després, optar a una valoració per part del jurat de l'organització. Les dues bandes més votades pel públic passaran directament a formar part del cartell de l'any que ve. Mentre que la tercera guanyadora serà l'escollida i valorada pel jurat per actuar en la propera edició.

Els estils musicals permesos per accedir a aquest concurs d'àmbit internacional són rock- punk, metal, mestissatge, hip-hop i reggae. La publicació dels guanyadors es donarà a conèixer el proper abril.

Formada a Barcelona, la banda menorquina-catalana Pèl de Gall està composada actualment per Francesc Pons (veu), Ernest Martí (guitarra), Francesc Torres (guitarra), Oriol Iglesias (bateria), Enric Marqués (baix) i Albert Viñés (teclats). La seva estètica provocadora amb tots els seus membres disfressats de gall cada cop que surten a l'escenari és el fil conductor del seu rock dur.

Un disc al mercat
Compten amb un disc al mercat, un treball de vuit temes que duu per títol "Ho saps que ho sé!" i que es pot descarregar a les principals plataformes on-line com Spotify, iTunes o Amazon.

Recentment, el grup ha estrenat un nou web. Un portal actualitzat (www.peldegall.com) on, a més de la seva història, hi han afegit un diccionari molt personal que anomenen "Gallcionari".

Les votacions per al Viña Rock es poden fer a través del portal www.viñarock.com.
Amb actuacions contínues a Menorca i Catalunya, el dia 29 de desembre, Pèl de Gall té un concert previst a Alaior.