ROSA G. FRUITÓS. - RG

TW
0

Autofitxa
Em dic Rosa García Fruitós. Vaig néixer a Barcelona l'any 1983 i sóc d'un poblet del Vallés Occidental, Setmenat. Sóc aficionada a la fotografia i m'agrada l'esport. Provinc d'una família treballadora. El meu pare, en Joan, i la meva mare, la Cesca, han apostat per la nostra educació. La meva germana, n'Elena, és doctora en Biologia i, a l'igual que a mi, l'anglès ens ha suposat una eina important. La meva parella, en Marc i jo vivim a sa Roca. Vaig estudiar Educació Infantil i he treballat com a directora i coordinadora d'escoletes angleses i bilingües. També he treballat en esplais, campaments, colònies i en "Summer English". La meva passió per l'educació és vocacional encara que amb la situació actual no és gens fàcil poder-t'hi dedicar. Per això els "English Weekends".

En què consisteixen els "English Weekends"?
Els "English Weekends" formen part del projecte Let's English que fomenta l'anglès com a llengua vehicular en joves d'entre set i 17 anys. L'anglès s'introdueix a la seva vida quotidiana de manera natural, a través de les rutines, jocs i activitats lúdiques. Els que compartim aquest trosset de roca, som culturalment ben diferents. Compartim el dia a dia famílies menorquines i anglosaxones, i per això aquest projecte en anglès. També és un projecte on tots els joves poden trobar-se, conèixer-se i fer nous cercles d'amistats, una font de cohesió entre persones de diferents pobles. Gaudirem de caps de setmana única i exclusivament en anglès i xalarem amb activitats de tot tipus.

On es realitza?
Les activitats es realitzaran a la casa de colònies de Santa Eularieta, ja que la seva ubicació (al centre de l'Illa) queda relativament a prop per tothom i a més compta amb bones instal·lacions, espai suficient i en un entorn natural. Les inscripcions es fan al Molí de Baix de Sant Lluís, principalment.

La convivència amb una llengua és una de les millors maneres d'aprendre-la?

La meva metodologia en educació sempre ha estat la mateixa, a base d'experimentació i de tenir l'anglès al nostre entorn. La convivència amb un idioma fa que resulti molt més senzill d'aprendre, així com trobar la motivació necessària per aprendre'l.

El factor diversió és igualment important?
Aprendre sense adonar-se'n, amb les rutines del dia a dia i a través del joc és la millor manera d'aprendre. D'aquesta manera es van familiaritzant amb les noves paraules, frases i pautes de manera que no sols ho entenen sinó que també assoleixen una base i poden expressar-se de manera natural.

Per què és important aprendre una nova llengua en les primeres edats?
Hi ha estudis que afirmen que a les edats més primerenques es té molta facilitat per als nous idiomes, així que tot aquest procés d'aprenentatge es fa de manera que acullin l'idioma com quelcom natural i pròxim a la seva vida quotidiana. Els fillets simplement no han de "desaprendre", per tant, no necessiten fer tant d'esforç per adquirir els idiomes, val la pena aprofitar-ho.