Diada. La celebració va girar al voltant de l’homenatge als voluntaris amb 10, 25, 40 i 50 donacions - Paco Sturla

TW
0

La Germandat de Donants de Sang de Menorca va celebrar ahir la Diada del Donant de Sang, per expressar el seu agraïment a totes les persones que es presten a col·laborar i rendir homenatge als donants que han arribat a les 10, 25, 40 i 50 donacions durant l'any 2011.

Concretament en la Diada d'aquest any es van destacar els 88 donants que ja han donat sang en deu ocasions als que es va entregar un diploma, els 50 donants que ho han estat en 25 ocasions que van rebre un diploma i una placa, les tres donants que han fet donacions en 40 ocasions, a les quals es va entregar el diploma més un rellotge, i als tres donants que han sumat 50 donacions, que van rebre també d'un diploma i un rellotge.

La Diada es va celebrar en el marc del restaurant La Minerva de Maó on s'havien reunit, a més de la junta de la Germandat de Donants de Sang i un nombre important de donants acompanyats de les seves famílies, les autoritats locals i insulars que donen recolzament a l'entitat, que fa feina a Menorca conjuntament amb la Fundació de Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. Com s'havia anunciat feia uns dies, el president de la Germandat, Rafel Comellas, es congratulava de nou per la xifra rècord d'extraccions durant aquest any. Fins el novembre es comptabilitzen fins a 3.356 donacions amb una previsió d'acabar l'any amb les 3.860 extraccions com ja s'havia anunciat.

Des de l'organització també es posen de relleu altres dades importants com ara les 273 persones que han acudit a donar sang i, després de l'entrevista amb el metge, no han pogut fer-ho. Les causes són diverses, des de patir un simple refredat, per hipertensió, anèmia, fins el fet d'haver viatjat fa poc a un país tropical o a qui se li hagi practicat una intervenció quirúrgica recentment.

Joves

Però si una xifra es destaca, a més del nombre total d'extraccions, és la de nous donants que enguany s'incrementa també fins a 256. El perfil de nous donants és el de joves que en complir els 18 anys es fan donants de sang, fins i tot, com destacava ahir l'administrativa Marga Villalonga, alguns hi acudeixen el dia del seu aniversari com una manera de celebrar-ho.

Les campanyes informatives, a nivell de Balears, són sense dubte un bon reclam per a les donacions de sang. Però també el boca a boca, com va emfatitzar Rafel Comellas, funciona molt bé a Menorca i potser és una de les principals explicacions de l'augment extraordinari que es celebra aquest any i pel que han estat felicitats des de molt distintes entitats i institucions.

Comellas, en el seu discurs durant el qual es va emocionar, va relatar un testimoni que després de rebre sang durant una intervenció va voler agrair-ho especialment a la Germandat.

Les persones que vulguin fer-se donants es poden dirigir a la Germandat de Donants de Sang de Menorca bé acudint a la seva seu, al carrer Pintor Calbó número 71 de Maó o telefonant al 971369754, on se'ls informarà dels requisits que s'han de complir, els llocs on es realitzen extraccions de sang i els horaris disponibles.