TW
0

Autofitxa

Em dic Jefferson Heinz, tinc 41 anys i som natural de Colòmbia. Visc a Menorca des de 2008. Som mestre de Reiki i en l'actualitat coordinador del centre Benbé del carrer del Príncep de Ciutadella. Vaig venir a Espanya als 3 anys. Va ser, ara en fa quatre, quan vaig venir a veure la meva família a Menorca que em vaig enamorar de l'illa. Ho vaig deixar tot per venir a viure aquí. Des de llavors em dedic a aquest centre que ofereix cursos i tallers de teràpies relacionats amb la salut mental.

Per què es decideix venir a viure a Menorca?

Vaig venir a Espanya als 3 anys, però va ser l'any 2008, quan vaig venir a veure la meva família a Menorca que em vaig enamorar de l'illa. No vaig dubtar, ho vaig deixar tot per venir a viure aquí. Vaig conèixer la Joana Camps, propietària del centre, i li vaig proposar oferir cursos.

I a què es dedicava abans?
Treballava en el màrqueting de grans empreses, però també som mestre de reiki, que es un sistema de sanació que té més de 2.000 anys d'antiguitat i que empraven els budes i tibetans. Reiki és un vocable japonès que significa "energia universal de vida".

I de què tracta?
És un sistema energètic, vindria a ser el que les cèl·lules són a la física. El reiki regenera les parts malaltes de les persones i les accelera la recuperació.

I tenia clar que oferir tècniques de reiki funcionaria?
Vaig veure que a Ciutadella hi havia un buit en aquests serveis i m'hi vaig engrescar.

I quin balanç i resultats treu després d'aquests anys?
Estic molt content dels resultats obtinguts. El centre va a més. Tenim vuit sales i oferim diversos cursos com taichi, kundalini i altres.

O sigui, que la gent, de cada vegada més, és conscient de la validesa de les teràpies de curació alternativa?
Sí, així ho entenc. A Menorca és un lloc on hi ha molts terapeutes i a Ciutadella, proporcionalment, té més centres de ioga o de teràpies naturals que Barcelona. Sembla difícil d'entendre, però és així. I això és pel fet que a Menorca hi ha molt usuaris d'aquests sistemes.

Per tant els menorquins senten la curiositat per aquestes noves teràpies de sanació, no?
Sí, pens que sí. Una part important de la gent d'aquí vol conèixer nous sistemes. I he notat també que la gent aquí sent la naturalitat que té l'illa. És un lloc molt natural i amb energia i això es nota. Aquí les persones saben trobar els millors moments a cada època, saben aprofitar la tranquil·litat que dóna l'illa després de l'estiu.

I alguna cosa especial que oferiu?
Sí, destacaria que tots els dissabtes de novembre i l'1 de desembre duem a terme les Jornades familiars. Les dirigeix Silvia Manzano, que és una doula. Una doula és una persona de suport a dones embarassades. L'objectiu de les jornades és descobrir i aprendre la comunicació entre pares i fills en tots els sentits. Aquestes jornades són obertes a pares, mares i fills de 0 a 17 anys. Més endavant farem més cursos de comunicació entre familiars.