Obra. S’ha treballat amb les tècniques pròpies del anys 60 i 70 - CG

TW
0

La capacitat de Carles Gomila per obrir-se portes arreu sembla no tenir límits. El talent artístic del pintor ciutadellenc s'ha diversificat i la seva obra s'endinsa també al món del cinema de la mà d'una jove promesa com és el director navarrès Jon Mikel Caballero.
Gomila és l'autor del cartell del film "Hibernation", el curtmetratge que signa qui va ser ajudant de director de la pel·lícula "Eva" i el director del making-of de "Lo Imposible".
El pintor explica com el projecte ha estat possible gràcies als contactes establerts a les xarxes socials. La cinta, protagonitzada per Adam Quintero i Manuela Vellés, es va estrenar fa un parell de dies al Festival Internacional de Cine de Gijón. Durant el procés de creació, Gomila diu haver emprat la composició digital. "Els elements s'han pintat de forma segmentada i les tècniques utilitzades per a dibuixar als actors protagonistes pretenen reviure -com en el film- l'estètica del anys 60 i 70, per això ho he executat amb gouache, de la mateixa forma que a l'època", senyala.

El curtmetratge de gènere de ciència ficció parla de la història de Joseph, un astronauta cridat a arribar on cap altre home ha arribat en l'Univers gràcies al programa "Hibernation". Però alguna cosa sorgeix entre ell i la seva instructora Claire, i les decisions que semblaven infrangibles comencen a esquerdar-se. La cinta de Jon Mikel Caballero està tenint molt bona acollida

"A diferència de la meva activitat pictòrica, treballar en cinema m'obliga a formar part d'un equip de feina però amb un resultat comú. És una feina coral, m'agrada i repetiré experiència", afirma Gomila que avança com el pròxim cartell de cinema que té previst realitzar el treballarà conjuntament amb el dissenyador, també de Ciutadella, Joan Pons Moll. "The Bohemians és un llargmetratge que recrea "La Bohème" de Puccini en un context contemporani a Nova York. Els actors són cantants d'òpera reconeguts. El rodatge està completat i ara s'està muntant la pel·lícula", acaba.