Arbre. L’èxit de la iniciativa fou tal que els sobres amb regals s’acabaren amb gran rapidesa - Paco Sturla

TW
0

Dos arbres nadalencs foren ahir els protagonistes a Ferreries. Tots dos destacaven per la seva generositat, i per començar a escampar pels carrers del poble les ganes que arribin les festes de Nadal.

Un dels arbres l'instal·là l'Associació de Comerciantes de Ferreries (ACOFE) com a inici de la campanya nadalenca que han organitzat enguany. Plantat a la Plaça Espanya, aparegué ple de sobres blancs i vermells. Al seu interior s'amagaven un gran nombre de regals que s'havien de bescanviar a les botigues del poble. La campanya tingué un èxit més que notable, ja que en poc temps els sobres s'exhauriren i els premiats s'escamparen pels comerços ferreriencs a obtenir el seu present i de pas, alguns a gastar en alguna cosa més i a descobrir el gènere de cada establiment.

El matí a Ferreries, amb un fred intens, estigué amenitzat també pels jocs que organitzà l'Agrupament Escolta Sant Bartomeu i la dansa animada d'un grup d'al·lotes. A més, sobre la plaça coincidí també el mercat artesanal de cada dissabte, conformant unes hores plenes d'activitat al poble que sortí al carrer tot i les gèlides temperatures que obligaven els ferreriencs a abrigar-se de valent.

El proper 15 de desembre, ACOFE tornarà a treure el seu arbre dels regals a la plaça, i de nou tornarà a florir sobres carregats de presents.

El segon arbre protagonista a Ferreries és ben diferent. La galeria Xibau ja porta uns anys convidant a algun artista de l'illa per crear un arbre de Nadal per a ser rifat. El fruit d'aquest sorteig es destina a l'entitat benèfica que l'autor tria. Aquest cop, l'arbre nadalenc és obra de Laura Benítez, la qual cedeix els fruits del sorteig a les protectores d'animals de Maó i Ciutadella.

La creació de Benítez és un arbre ple de fantasia, coronat per un infant tot tocant un estel. L'arbre està farcit d'animalons, aquells que tant agraden als més menuts, tot dins el més pur estil naïf de Laura Benítez. Així mateix, acompanya l'obra una reproducció de l'infant que corona l'arbre, que alhora servirà per recaptar més diners, ja que cada litografia valdrà cinquanta euros.

Pel que fa al sorteig, per primer cop es dividirà en tres apartats: les butlletes per l'arbre, a cinc euros, per una litografia, un euro, i per l'original dos euros. L'arbre, així com les litografies, seran exposades a les fires de Nadal de Ciutadella, Maó, i Ferreries, on estaran a la venda les butlletes, i el sorteig, encara per determinar el dia, tindrà lloc a la galeria Xibau.

Les responsables d'ambdues protectores d'animals agreixen el gest de Laura Benítez i de Maties Sansaloni, de Xibau, tot manifestant que els diners recaptats serviran per apaivagar el fred de l'hivern pels cans de la canera de Maó, i a Ciutadella per millorar el refugi dels moixos. Per acabar, , es dóna el cas, que Laura Benítez, malgrat ara no exercir, és veterinària, i té una gran sensibilitat cap a tots els animals.