Activitats. Els més petits de la casa van poder gaudir d’un autèntic parc d’aventures - Gemma Andreu

TW
0

En Gonzalo i n'Aitana saltaven i giravoltaven enèrgics en un castell inflable. En Julián feia un gran esforç per guanyar una partida de videojoc. En Lluc aprenia malabars mentre la seva germana observava detingudament un llibre. L'ogre Shrek tampoc es va voler perdre la cita i aprofità per recórrer cadascun dels racons del recinte i regalar caramels entre els fillets allà concentrats.

La Fira de la Infància que organitza l'empresa Keguay amb la col·laboració de l'Ajuntament des Mercadal va ser ahir "tot un èxit". Així ho assegurava la responsable Ingrid Almazor al tancament de la primera jornada. I és que més de 260 fillets van poder gaudir de les instal·lacions i del parc d'atraccions ubicat en el recinte firal des Mercadal. Almazor calcula que tot i que només es contabilitzaren els nens, "deuen haver passat per la fira més de 500 persones".

Entre les activitats més valorades per al petit públic assistent destacaren la globusflèxia, l'art-teràpia, el taller de malabars, la pintada de cares i el circuit d'atletisme així com la xerrada sobre intel·ligència emocional, per als pares. També es va celebrar un taller de musicoteràpia, un conta-contes de massatge infantil, contes familiars, taller de golf i una demostració de hip hop, entre altres. Una sala de lectura, una aula de videojocs i una zona d'activitats de punteria també van centrar l'atenció del públic.

Durant la jornada matutina es van dur a terme activitats a l'exterior que, tot i fer fred, la gent va respondre, explica Almazor. Entre aquestes, els menuts van poder gaudir de tir amb arc, de passejos en poni així com activitats esportives.

Per avui, es desenvoluparà un taller de galetes, jocs gegants, una sessió d'escacs, una actuació de pallassos, taller de judo, capoeira, dansa i una demostració de majorettes. Es celebrarà també un taller de flors de Bach, una demostració de 'portanadons' i una gimcana de pirates a la recerca d'un gran tresor. També hi assistirà l'associació de la llet materna qui donarà assessorament sobre la matèria, entre altres propostes lúdico-educatives. La fira romandrà oberta de les 11 a les 20 hores. Durant el matí el públic podrà gaudir d'un gran escalèxtric, la recaptació del qual anirà destinat a ASPANOB.

"M'agrada la iniciativa i la recolzo perquè fan falta a l'Illa activitats per als nens", assegurava ahir Daniela, mare de dos petits aventurers presents a la fira. Per la seva banda, una altra mare, Cristina, considerà que "l'oferta hauria d'ampliar-se per a nens de més de cinc anys".