Tècnica. L’autor empre generalment pintura a l’oli damunt tela - Cris

TW
0

Un esclat de llum i color d'allò més mediterrani. L'obra de Daniel Codorniu (Palma, 1943) reflecteix les veritables mutacions metafísiques del nostre temps. La naturalesa en tota la seva essència.

Sota el títol "Esquitxos de realitat", el pintor mallorquí s'estrena al calendari expositiu amb un recull de l'obra més representativa de la seva llarga trajectòria. "Sempre m'he dedicat a la pintura, no m'he aturat mai", afirma.

La mostra, que s'inaugura aquest divendres a la sala municipal El Roser de Ciutadella, aplega una extensa col·lecció de paisatges, figures o esbossos més experimentals escollits per l'artista juntament amb el comissari de l'exposició Toni Planas.

Codorniu es mou en la mateixa línia dels millors mestres de l'impressionisme i l'expressionisme. "Amb aquesta mostra el públic menorquí podrà conèixer la meva evolució pictòrica de primera mà", senyala mentre afegeix que deu ser un dels pocs autors que resten que encara pinten a l'aire lliure. "M'agrada crear al lloc in situ". Així, les Illes han estat durant anys els seu estudi natural.

Matisos del paisatge

"El paisatge és el que sentim en la nostra pell, el que respirem i el que canvia cada dia segons les condicions de les estacions. És molt difícil voler transmetre tot el que és, tots els seus matisos, pintant a partir d'una simple fotografia", diu.

La tècnica emprada per Codorniu és generalment pintura a l'oli damunt tela, si bé també ha treballat l'acrílic per a altres projectes fruit de la seva imaginació. "Primer vaig començar amb el surrealisme, però de seguida va ser el paisatge el que m'ha permès evolucionar".

Format en Belles Arts per l'escola Sant Jordi de Barcelona, la seva vida transcorre a cavall entre Mallorca i la Ciutat Comtal. A Barcelona s'ha dedicat a l'ensenyança, però mai ha deixat de pintar.

La seva dilatada producció va des del caos dels avantguardistes europeus d'entreguerres al neoclassicisme postmodern dels seus paisatges i figures. Destaquen el paisatge de la Serra de Tramuntana a Mallorca i les marines de Cala Figuera, en la zona de Llevant de l'illa.

Daniel Codorniu ha fet nombroses mostres al llarg de la geografia. També a l'estranger, amb exposicions a Londres, Alemanya, França o els Estats Units. Malgrat tot, la seva obra no havia arribat a l'Illa. "Estic molt content de poder exposar a Menorca, em fa molta il·lusió, a més considero que els menorquins són un públic molt interessat en la cultura".

L'acte d'inauguració està previst a les 19 hores. La mostra romandrà oberta fins a mitjan gener.