Alaior. Des de l’Ajuntament s’ha organitzat un programa atapeït - S.P.

TW
0

L'ambient als carrers d'Alaior que inspira el Nadal pot amb les baixes temperatures d'aquestes dies i atrau la gent del seu poble, ansiosa de gaudir d'una de les cites més especials de l'any. En el pròxim mes la concentració de propostes farà sortir fins i tot al més fredolic. Hi ha qui assegura que els "Dies de Vins i Tapes" té atapeïts els dotze bars i restaurants que l'ofereixen, "són tapes molt bones i molt generoses", al final hi haurà premi, ni més ni menys que un viatge.

El tema de les tapes, que ja fa uns dies que ha començat, és només el tast del que vindrà aquest cap de setmana per quant l'Ajuntament d'Alaior ha organitzat el segon Mercat de Nadal que comptarà amb 33 paradetes que oferiran tot tipus de productes, artesania i també l'oferta dels comerciants d'Alaior. Entorn de les paradetes es podran gaudir de tallers nadalencs organitzats pels alumnes de quart curs d'ESO del Institut Josep Miquel Guàrdia i actuacions musicals com la del jazz excepcional de Quartet de Lou Deach, dissabte a les 18 hores, o l'actuació de l'Escola de Música d'Alaior diumenge migdia.

També hi haurà gegants, amb la Colla Gegantera del Camí des Castell de Maó, i la visita del Pare Noel que atendrà especialment els més petits.

A més de tot l'habitual del Nadal a Alaior, enguany es dona continuïtat a algunes activitats que van tenir èxit l'any passat, com serà la II Cursa Sant Silvestre Nocturna de dia 27 organitzada per Lô Esport, i s'introdueixen algunes novetats com ara noves il·luminacions en alguns punts del poble com són el Coll des Palmer, el Carrer Menor, en la vista que s'enfila des de l'església de Santa Eulàlia, i els arbres del Ramal que s'il·luminaran de forma especial.

Hi haurà, mai no podrien faltar, dos betlems monumentals, el de La Salle i el de l'església de Gràcia així com les revetlles de Nadal i Cap d'Any. També arbres de Nadal, a la Plaça Constitució i el de l'Ajuntament, que està ornamentat amb collars. Moltes entitats del poble aporten les seves propostes i una de les que agradarà als més petits és la representació de "La princesa i el pèsol" dia 28 al Teatre del Centre Cultural a càrrec de Festuc Teatre (Catalunya) a les 19 hores.

En l'apartat cultural destaquen els concerts i conferències com "Campana sobre campana: la voz de la historia a lo largo del tiempo" a càrrec d'Alberto Gil al Centre de Cultura Sant Diego.

Alaior també comptarà amb dues ludoteques, una esportiva a càrrec del Club de Tennis i l'altra organitzada per l'Escoleta es Pouet.