Consell. L’Associació Cultural Iris va estrenar-se ahir en públic amb la projecció de "Menorca, mur d’inspiració". - Gemma Andreu

TW
0

"Què t'inspira Menorca?" Doncs "la mar, pau", "vacances", "gent meravellosa", "finestra, far, ensaïmada", "platges, racons, cales, bona gent", "far, lluna i sargantana", "naturalesa", "talaiot", "pesca", "cavalls", "un lloc per retirar-me" i tantes altres opinions i versions que han sumat 250 a la proposta de l'Associació Cultural Iris, que ahir va projectar per primera vegada "Menorca, mur d'inspiració" a la façana del Consell i repetirà avui a la plaça Esplanada, entre les 18.30 i les 20 hores.

L'Associació Cultural Iris és de nova creació i té entre els seus objectius promoure el debat i la interacció entre les persones de forma creativa. Per aquest motiu una de les primeres tasques que ha dut a terme aquest col·lectiu ha estat la de repartir unes fulles de paper a diferents indrets de l'Illa, des de bars a biblioteques, mercats i centres de reunió social i de treball, en què la gent deixava anar què li inspirava de l'Illa.

Les respostes han estat múltiples i variades. Molts han fet un dibuix del que pensaven, altres han escrit poemes, hi ha qui ha deixat anar tot el que pensava, els més crítics han carregat especialment contra els fets de la política i contra la vida material, i n'hi ha que hi han aferrat una fotografia. Iris també volia recollir sons i vídeos, però com que aquest no ha estat més que el primer tast i pensen continuar amb la seva aventura particular, temps hi haurà per tots els que s'animin a fer una Menorca més lliure i millor.

L'audiovisual que es projecta aquests dies és més que el fruit d'una recopilació d'imatges del que inspira Menorca. David Labiano i Gala López han tret el suc de cada suggeriment transportant-lo a l'animació que li suma una gràcia i atractiu que els autors han treballat tot elaborant un discurs amb un excel·lent resultat final que avui podran gaudir més persones.