TW
0

autofitxa. Em dic Carol Díaz Morales i vaig néixer a Barcelona fa 37 anys. Sóc diplomada en Magisteri Musical, llicenciada en Psicopedagogia i vaig obtenir el Títol Professional de Piano al Conservatori de Barcelona. Fa 15 anys que les meves dues grans passions, l'educació i la música, es van convertir en la meva feina. Aquests darrers set anys ha estat aquí, a Menorca, concretament a l'Escola Municipal de Música i Dansa des Mercadal, on tinc al meu càrrec l'educació musical dels alumnes de tres a set anys. Des de l'Escola apostem per la música com a part important en el desenvolupament integral del nen, per la seva actuació directa en l'aspecte intel·lectual, sensorial i motriu.

"Concert de Nadal dels Petits Músics", en què consistirà?
79 joves músics, de tres a set anys, interpretaran amb els seus pares un repertori de cançons. Serà diumenge a la Sala Multifuncional des Mercadal a les 12 hores. Hem preparat aquest concert amb especial il·lusió, la presència dels pares a l'escenari ha creat molta expectació!.

Comenten que estan més nerviosos els pares que els fills...
Si, és cert! Bé, pujar a l'escenari sempre impressiona un poc, per molts pares serà la primera vegada, i el fet d'acompanyar als fills que estan estudiant música fa que pensin, d'alguna manera, que han d'estar a l'alçada. L'objectiu és l'aprenentatge conjunt i, com a músics, les actuacions en públic formen part d'aquest aprenentatge.

A la seva escola procuren aquesta relació entre alumnes i pares des de l'inici dels estudis musicals.
Sí, tenim molt clar que la participació dels pares a l'educació dels fills esdevé fonamental i és una experiència insubstituïble. Per aquest motiu fa set anys que convidem els pares a participar a una classe de música amb els seus fills una vegada cada trimestre i aquest darrer mes han estat trobades setmanals per tal d'assajar pel concert.

I quina serà la interpretació que faran els pares?
Faran un acompanyament musical amb instruments de placa i petita percussió. I també acompanyaran amb percussió corporal diferents audicions conjuntament amb els fillets.

En què consisteix el repertori?
Actuaran en grups de sis i vuit fillets, acompanyats cadascun per un adult. Primer els alumnes de Música i moviment, de tres a cinc anys, i després ho faran els d'Iniciació al llenguatge musical", sis i set anys. Les cançons que interpretaran no són nadales purament, aquestes les interpretarem al carrer dia 21, també amb els pares i amb la resta d'alumnes de l'Escola, per diumenge preparem diferents cançons adequades a cada nivell com ara: "Quan les oques van al Camp", "La casa del sol naixent", "La mar" entre d'altres.