CP Antoni Juan. L’Associació Menorca Britannia s’ha implicat en el pla plurilingüe del centre - Gemma Andreu

TW
0

Ahir al CP Antoni Juan de Maó i CP Pere Casasnovas de Ciutadella només es sentia parlar en anglès. El propòsit del Pla Plurilingüe, del primer col·legi, i l'English Day, una activitat pilot, al segon, és que els alumnes vagin adquirint els coneixements per aprendre i expressar-se en la llengua que continua sent referència internacional. Fer-ho amb projectes pedagògics que els suposin a més una gran diversió, és la clau per a una major atenció garantia d'un millor aprenentatge encara que hagi estat un fet puntual.

Al CP Antoni Juan de Maó el matí començava amb un divertit programa de ràdio que, com cada divendres, els informava de les notícies. La que obria l'informatiu anava dedicada, com no podria ser d'altra manera, a la presència de deu membres de l'Associació Menorca Britannia que els acompanyaven tot el matí amb múltiples propostes de les quals serien partícips els alumnes d'Infantil i Primària. Es van dividir en grups, mentre uns atenien als contacontes d'un arbre de Nadal i un nino de neu, altres practicaven manualitats en els tallers d'anglès en què van fer ornaments amb els que es solen decorar les cases angleses per Nadal. La tercera proposta era la de la compra, i degustació, de pastissos típics anglesos que havien portat els de l'Associació. La recaptació de la venta es destinarà a la compra de material en anglès per l'escola. Per finalitzar coincidien tots per cantar una cançó i els fillets i filletes obsequiarien els convidats amb una postal de Nadal especialment dedicada.

Al CP Pere Casasnovas tenia lloc l'"English Day", una activitat pilot sorgida del claustre de l'escola que consistia en dedicar tot un dia a fer activitats que impliquessin comunicació en llengua anglesa que havien preparat especialment els mestres i l'alumnat de Primària i els alumes de cinc anys d'Infantil. Es van fer agrupaments intercicles i es rotava per tres activitats diferents: jocs, manualitats i cinema. El berenar també va ser en anglès i com a altra peculiaritat presentava la jornada una mascota guanyadora realitzada pels alumnes de sisè. Tot el centre estava ambientat per la celebració especial de l'"English Day".