Façanes. Un element típic de la construcció menorquina transformat en un original adorn. En les imatges, façanes de cases i de fars en l’exposició. - Ajuntament d'Alaior

TW
0

A la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament va inaugurar una atractiva i original exposició de "Teules Decorades" Raquel Orfila, la qual damunt d'aquests elements tant menorquins com son les teules d'argila de que es formen les teulades de les cases, hi realitza miniatures i reproduccions de enfronts, immobles, i també interiors, de domicilis del poble o de creació artística. Es tracta d'un treball decoratiu, minuciós, precís, i de destacada bellesa per quan l'autora mitjançant materials plàstics i sens dubte una viva imaginació i esperit creatiu, ja que detalls mínimament reproduïts figuren amb una delicadesa i perfecció que parlen del sentit artesanal de l'autora.

Algunes façanes del poble, d'edificis populars o singulars estan representades en aquesta col·lecció, com Ca na Divina, Farmàcia Mascaró i cases particulars, amb els seus balcons, boinders, plantes i flors decoratives, i detalls tant d'exteriors com de interiors. També presenta alguns molins i faroles tot amb un atractiu i fidelitat en la reproducció, i amb un lluminós colorit que fa que la mostra tingui veritable mèrit i originalitat.

A la inauguració va assistir en representació de la Corporació Municipal, la regidora de Cultura, Isabel Rodríguez que va expressar la satisfacció de l'Ajuntament por poder oferir a la població aquesta mostra de delicada artesania i vistós efecte decoratiu, felicitant la autora per aquesta manifestació artística.