TW
0

El bisbe de Lleida Joan Piris, que també ho va ser de Menorca, va participar fa uns dies a una reunió de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de la seva diòcesi. Allà va sentir el testimoni angoixat d'algunes famílies que han partit un desnonament i s'han quedat sense casa. Va proposar la cessió d'una part del Seminari per resoldre el problema urgent de manca d'habitatge d'algunes famílies. El bisbe va explicar que aquesta idea s'havia estudiat, però l'edifici necessitava unes obres de reforma i si algú se'n feia càrrec, es deixarien les instal·lacions gratuïtament.

En una setmana s'han multiplicat les propostes de col·laboració. Segons informa la publicació "Catalunya Cristiana", en pocs dies s'han rebut propostes d'arreu de la comunitat autònoma per participar en la iniciativa, encara que l'aportació sigui petita. La web del bisbat diu que "són respostes positives que ens verifiquen un cop més l'alt nivell de solidaritat de la societat civil, ens omple el cor de joia i ens dóna esperança en els éssers humans". S'han ofert quatre arquitectes i un estudiant d'arquitectura a l'atur. Dues constructores han assegurat que participaran a les obres. I una casa de pintures ofereix el material i els professionals per fer la feina. Set professor d'enginyeria tècnica han proposat que els seus alumnes facin pràctiques amb les instal·laciones elèctriques de les sales del Seminari.

Els mitjans de comunicació han amplificat la notícia i un periodista s'ha ofert voluntari per ajudar al bisbat a atendre les peticions dels periodistes.

Estava previst que ahir vespre es constituís una comissió, amb la participació de Caritas i de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca per dur endavant el procés de reforma del Seminari per convertir l'ala dreta en pisos socials i poder acollir així les famílies que han perdut la seva llar.