TW
0

Aquesta és la història de "Jojo, un jove de barri que arran d'un delicte menor ha de complir amb feines comunitàries, com ara pintar les parets d'un geriàtric, i de Leo, exboxejador que viu en aquell geriàtric. Dos marginats, dues soledats que es troben: la del vell boxejador oblidat per tothom i la del jove que no rep atenció familiar ni social, i que està pagant el seu error; probablement, per la seva necessitat de ser estimat i acceptat per algú. Les seves vides es creuen i s'imbriquen en aquesta recerca comuna de la felicitat".

"El cor d'un boxejador" és el nou espectacle teatral que arriba als escenaris illencs el proper gener. Un projecte protagonitzat pel ballarí i coreògraf Joan Taltavull Carretero (Ciutadella, 1982) i per l'actor, director d'escena i artístic i escriptor de teatre Jordi Odrí (Barcelona, 1950). Proposta coproduïda per les companyies Tal i Tal Dansa i Mô Teatre, de les que ambdós en són cofundadors respectivament. Una adaptació de l'obra "Das herz eines boxers", de Lutz Hübner (Heilbronn, 1964) qui resideix a Berlín on treballa com a autor independent i director de teatre.

Teatre i expressió corporal
Segons afirmen els seus creadors, es tracta "d'un teatre que treballa amb el text, però aquest esdevé un nivell més de l'estructura dramàtica; l'altre nivell fonamental és el cos".

Així hi conflueixen, precisament, dos actors que "són la suma d'aquestes característiques: l'un, provinent del teatre de text; i l'altre, del món de la dansa i l'expressió corporal". En aquest sentit, per a Joan Taltavull és la primera vegada que s'enfronta com a coprotagonista al teatre de text.

"El desencontre inicial dels dos personatges es va transformant en encontre a mesura que avança l'obra i el conflicte es desenvolupa; l'estudi psicològic dels personatges junt amb l'humor que recorre la peça fan d'aquesta obra contemporània una proposta sumament interessant per a un públic molt ampli".

"El cor d'un boxejador" està previst que es representi el gener: els dies 3 i 4 al Teatre 17 de Gener de Ciutadella, el 12 al Casino de Sant Climent; dia 13 a Fornells; el 19 a la Sala Multifuncional de Es Mercadal: el 20 a La Palmera de Es Migjorn Gran; i els dies 26 i 27 al Teatre Orfeó Maonès. El febrer, el muntatge visitarà la galeria Xibau de Ferreries (dia 1); Sant Lluís (dia 2) i el Centre Internacional de Gravat Xalubinia a Alaior, dia 16. El mes de març es programaran funcions per escoles i instituts.