TW
0

Autofitxa
Som en Pere Carretero Bagur i na Fina Egea Rodríguez, president i secretària, respectivament, de l'Associació de Vesins Sa Colàrsega de Ciutadella, fundada el 1989. En nom de la directiva de la nostra entitat veïnal vos volem presentar la campanya Ciutadella sense Fam, un projecte solidari seriós per ajudar a que les famílies en situació límit no els falti el menjar fresc a la taula.

D'on surt la idea d'engegar aquesta campanya solidària?
Surt de la junta directiva de l'Associació de Vesins Sa Colàrsega, atenent a que aquest hivern unes 1.500 famílies de Ciutadella passaran pena per arribar a final de mes, sense ingressos per fer front a les despeses quotidianes d'una casa. La desesperació dels nostres vesins no ens pot deixar freds. Els recursos del banc d'aliments són limitats i vam cercar experiències a altres llocs que ens poguessin servir de referent. Ens vam entrevistar amb Pere Batlle, fundador de Mallorca sense Fam i a partir d'aquí sorgí el projecte.

En què consisteix la campanya?
Volem aconseguir col·laboradors que es comprometin a donar 5 euros al mes durant dos anys per la compra l'aliments, o bé aconseguir voluntaris que ens ajudin. Aprofitarem l'experiència de Creu Roja i Caritas Arxiprestal i serem un reforç per a les seves campanyes habituals de recollida d'aliments. Aquestes entitats, normalment recullen aliments que no es fan malbé, com pastes, arròs, llegums, oli, llaunes...són menjars bàsics, però poc variats. El nostre objectiu és afegir altres tipus d'aliments frescos, com fruita, verdures, carn o ous per a la taula de les persones que ho necessiten, sobretot pensant en els més petits. Aquest és el nostre motor.

Com funcionareu?
L'Ajuntament, a través del batle, José María de Sintas, i la regidora de Serveis Socials, Francisca Marquès, s'ha compromès ha col·laborar en la campanya amb la cessió d'un local. En aquest cas serà l'antiga casa del fosser municipal, al costat del Cementiri Vell, que ens servirà de base d'operacions, per recollir i repartir el menjar.

Com pot col·laborar la gent?
Per una banda, cercam donants que es comprometin a fer una aportació de 5 euros mensuals durant els 2 anys que es preveu que duri la campanya. Hem obert un compte bancari i tots els doblers que recollim es destinaran única i exclusivament a la compra directa d'aliments frescos, ningú que participi a la campanya cobrarà res. D'altra banda, cercam voluntaris que ajudin a preparar les bosses, a col·laborar en l'organització, a transportar els productes, que ens ajudin a repartir...

Ja teniu adhesions?
Hem començat a repartir una circular informativa per a donar a conèixer la campanya Ciutadella sense Fam i cercam tant donants com voluntaris. El que volem recalcar és que es tracta d'una campanya ambiciosa socialment parlant, solidària i seriosa perquè el nostre compromís és que Ciutadella sigui un poble sense fam.

Com associació de vesins, quina situació social han detectat?
Hi ha famílies que han treballat tota la vida i ara es veuen en una situació precària i desesperada. Mai no els havia mancat res i és dur per la dignitat de les persones veure's sense menjar.

Quina resposta esperau?
La gent és conscient de la situació actual i torna solidària. Entenem que la gent farà un esforç per col·laborar, per açò volem ser molt seriosos en la gestió dels doblers, que només es destinaran a la compra de menjar. Arrencam amb molta il·lusió perquè creiem en el projecte. El nostre contacte és avsacolarsega@gmail.com.