Sant Francesc. Gerard Villalonga presidí la missa en la nit del 24, concelebrada amb Francesc Cardona - Paco Sturla

TW
0

Les parròquies de la Diòcesi de Menorca van celebrar amb joia la Missa de Nadal a primera hora de la nit del dia 24, amb una nombrosa participació de les famílies i amb escenificacions del naixement dutes a terme pels infants de les catequesis parroquials.

La missa a la Catedral va ser presidida pel Bisbe Salvador a les onze de la nit. A l'Homilia va posar de manifest que, amb motiu de l'Any de la Fe, els cristians, malgrat la crisi que tots patim, hem de celebrar amb alegria aquesta festa "perquè reforça els vincles de comunió que en uneixen a Déu i al proïsme, amb una caritat sincera, i és font d'esperança i de fraternitat per a tota la humanitat".

Les misses del dia de Nadal també varen contar ahir amb gran afluència de fidels a totes les parròquies, destacant el fet de la participació de famílies senceres que han volgut compartir el gest entranyable de l'adoració de l'Infant Jesús. El Bisbe de Menorca va presidir la celebració a la Catedral, i el bisbe Sebastià Taltavull a Sant Francesc.

S'ha de destacar d'una manera especial tant l'ornamentació de les esglésies, amb les tradicionals neules, com el cant a totes les celebracions. Les corals parroquials i la Capella Davídica van ajudar a viure més a fons l'esperit nadalenc.

Durant tot el dia d'ahir es van veure multitud de famílies pels carrers, visitant-se mútuament, i acudint a contemplar els artístics betlems instal·lats a Santa Clara, al Seminari i a les diferents esglésies de Ciutadella, així com a Maó i a la resta de poblacions. L'ambient de fraternitat va brillar ahir, dia de Nadal, per tots els pobles de Menorca, tenint ben present l'esperança del naixement de Jesús de Natzaret.