Guardonat. Marco Mezquida en l’entrega del premi a Barcelona - A.M.J.M.

TW
0

L'intèrpret menorquí Marco Mezquida ha estat premiat per segon any consecutiu per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. Si el 2011 ja va ser distingit com a Músic de l'Any, l'entitat ha tornat a guardonar-lo amb el mateix reconeixement corresponent al 2012.

Marco Mezquida va rebre el premi el passat dia 18, a un acte celebrat al Milano Cocktail-Bar de Barcelona, on va tenir lloc la festa de lliurament dels guardons corresponents a 2012. Segons l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Marco Mezquida "és probablement un dels intèrprets més sol·licitats de l'avantguarda del jazz català".

El jove pianista, original de Menorca, té duets amb Celeste Alías i Pablo Selnik, lidera el projecte My Friend Marcko, i forma part de l'imponent Giulia Valle Group, com també fa de "sideman" per a Gabriel Amargant, Joan Vidal o Albert Cirera, entre d'altres intèrprets de prestigi. "És un improvisador valent i prodigiós", destaca la crítica dels Premis de l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya.

Nascut a Menorca el 1987, Marco Mezquida començà els seus estudis musicals als 8 anys amb Tomé Olives, Suso González e Isabel Félix, fins que el 2005 ingressà a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on va obtenir plaça de piano clàssic i de jazz.

El 2009 finalitzà la llicenciatura amb excel·lents qualificacions en l'especialitat de jazz, música moderna i improvisació.

El 2011 va ser distingit com a Músic de l'Any, uns mesos després d'haver inaugurat el XI Festival de Jazz de Vic amb un concert de piano amb una obra seva titulada "Oroborus", i després d'haver realitzat una gira per Japó i Corea i d'haver participat a una trobada de músics de jazz a Mèxic.

Resident a Barcelona i amb només 25 anys, Mezquida és un dels pianistes més actius de l'escena musical en general i especialment del jazz català.