Conxa Bagur Moll i Clara Taltavull. - CB

TW
0

Autofitxa
Som na Conxa Bagur Moll, vaig néixer a Ciutadella el 1989, som filla de'n Nasi i na Maria. Vaig estudiar Belles Arts a Barcelona, i ara estic cursant un postgrau en Gestió d'Art. I jo som na Clara Taltavull Zapata, vaig néixer a Barcelona el 1989, però tenc l'esperit menorquí ja que des dels vuit anys visc a Menorca, filla d'Enrique i Sílvia. Vaig estudiar Realització d'Audiovisuals i Espectacles a Barcelona i actualmente estic cercant feina a Barcelona. Degut a això de tenir més temps lliure, les dues vàrem decidir fer pastes menorquines als nostres amics i coneguts, amb el nom de Co&Ca, ja que era una cosa que ens agradava fer.

Als catalans els agrada la gastronomia menorquina en especial?
Des de sempre és sabut que els catalans tenen debilitat per Menorca i la seva cultura, en especial la gastronomia. La cosa a noltros ens va molt bé i aprofitant-ho els hi oferim descobrir de forma més propera el que es fa a Menorca des de fa segles.

És per això que els seus amics els conviden a cuinar-los tot tipus de pastes per als seus convits?
Sí. I amb això estem molt agraïdes, s'ho mengen tot! Gràcies a ells hem pogut donar a conèixer el que cuinam i fer el mateix per amics d'amics, va bé el boca a boca!. Això també ens enriqueix molt a noltros, coneixem gent nova i intercanviam distints aspectes amb gastronomia local.

Quines són les pastes menorquines més apreciades a Catalunya?
De moment les coques de tomàtiga i les de sofrit i pebre, són el que més agrada, tot i que ara estan descobrint les formatjades. S'ha de dir que és perquè encara no els hem pogut mostrar tota la resta de coses. Ara per Nadal els fem cuscussó.

Han hagut de fer alguna adaptació als gustos catalans?
La veritat és que fins ara no. Faríem adaptacions si fos necessari, ja que el que importa és que la gent s'acosti una mica més a la nostra tradició i tampoc fa falta forçar res. Igualment creiem que tenim prou receptes i que poden triar les que més els agradi.