Divulgativa. L’exhibició va permetre que els no iniciats poguessin entrar en contacte directe amb aquestes aus - Paco Sturla

TW
0

Malgrat el vent, ahir va tenir lloc una mostra de falconeria a Ferreries, organitzada pel CE Ferreries. Davant un centenar de persones, Jaume Alcón i Juan Carlos Marquès, falconers aficionats a l'art de la cetreria, van explicar la part genètica i física dels ocells que volarien: un falcó (xòric), una òliba i una àliga (harris) americana. Plomatge, bec, corpulència, són elements físics que fan que un o altre animal puguin caçar d'una manera o altra, així com el fet de si són aus nocturnes o no.

L'altre pas fou mostrar el seus vols. Primer fou l'àliga que majestuosa volava guiada pel seu ensinistrador, fins i tot contra el vent, cosa que quasi mai no fan.

L'òliba fou la següent, malgrat aquest dia es mostrà un poc vessuda i per acabar, amb la col·laboració d'un bon grup d'al·lots, li tocà el torn al falcó. Primer un parell de vols davant els nassos dels al·lots asseguts al terra i després arrenglerats en dues fileres el falcó féu un parell de passades al mig d'ells.

La mostra finalitzà amb una estona de contacte amb els ocells, en què el públic pogué apropar-se i tocar-los.