TW
0

Les misses per la Pau, que se celebren el darrer dia de l'any, mantenen a Menorca una fidel tradició que omple els temples de feligresos. Aquesta celebració litúrgica segueix comptant amb una nombrosa assistència a la nostra illa i la mostra fou que les esglésies on es celebraren s'ompliren de gom a gom. A més, enguany, una d'aquestes celebracions comptà amb la presència del bisbe auxiliar de Barcelona, el menorquí monsenyor Sebastià Taltavull, que oficià la missa de la Parròquia de Sant Francesc de Ciutadella.

Aquestes celebracions eucarístiques de final d'any són misses arxiprestals i per tant se'n celebren a Ciutadella, a la zona centre de l'illa i a Maó, que són els tres Arxiprestats de la Diòcesi de Menorca. Es tracta d'un ofici litúrgic per a la commemoració de la Jornada Mundial per la Pau, que l'Església Catòlica instaurà per a dia 1 de gener i perquè fos celebrada arreu de tot el món.

A Menorca aquestes celebracions són preparades i participades per tots els capellans i comunitats parroquials.

Monsenyor Sebastià Taltavull destacà el missatge de Benet XVI per aquesta nova jornada mundial. "Benaurats els que treballen per la pau perquè ells seran els fills de Déu", un missatge que el Sant Pare ha fet arribar a tots els racons del món.

Als assistents a aquesta celebració eucarística se'ls va regalar un punt de llibre commemoratiu de la jornada. Unes 400 persones van omplir el temple de Ciutadella en el que fou una prova més de la fidelitat dels feligresos a les principals cites del calendari religiós.

Aquesta celebració també es convocà amb notable seguiment a Santa Maria de Ferreries, la missa de la qual fou oficiada per mossèn Joan Febrer, i as Mercadal.

L'Arxisprestat de Maó dugué a terme una Pregària per la Pau, acte que fou impartit al Monestir Concepcionistes de la Plaça Constitució de Maó. L'acte fou dirigit per mossèn Jesús Llompart i on la convocatòria també congregà un gran nombre de fidels.

Orígens de la Missa per la Pau
La Missa per la Pau fou introduïda pel Papa Pau VI, quan aquest pontífex culminà, l'any 1965, la tasca d'enllestir el Concili Vaticà II, que havia iniciat el seu predecessor Joan XXIII. Dos anys més tard, el 1967, instaurà la Jornada Mundial per la Pau el dia 1 de gener. Des de llavors, el 31 de desembre de cada any se celebren a totes les diòcesis del món una Missa per la Pau.