TW
0

Explica Toni Nievas que va quedar aturat fa any i mig després d'haver estat treballant en televisió gairebé cinc anys. En el decurs d'aquest temps va decidir invertir en creació. En aquest sentit, el director i guionista mallorquí ha emprat les seves energies en la recerca de noves idees per a sèries distribuïdes a través de la xarxa, en dibuixar o escriure nous projectes. Fruit d'aquesta inquietud neix "Como todas las mañanas", un fals documental sobre gent en crisi que compta en el repartiment amb l'actor menorquí Rodo Gener.

La cinta, en clau d'humor, disposa d'un dels millors reclams amb la participació del popular presentador de televisió i "showman" Berto Romero ("Buenafuente"). Nievas va emprendre la proposta cinematogràfica al costat del productor Xavier Borrull. La manca de recursos econòmics va portar el realitzador a confiar l'engegada escènica del film a la coneguda plataforma de micromecenatge Verkami.com. El mallorquí va superar l'objectiu financer de 3.500 euros i finalment va aconseguir 3.735 euros per dur a terme aquesta cinta de baix pressupost.

Fa mesos, Nievas va editar el còmic "Autor en tiempos de crisis", un llibre de vinyetes d'humor sobre la crisi, els aturats i la vida actual d'un autor amb els temps que corren.

Personatges a l'atur
Durant el procés d'aquest llibre va néixer la idea d'escriure un guió de pel·lícula en el mateix to, sobre diferents personatges vivint la crisi. Des d'un aturat que li va donar per caminar, Andrés, un tipus que treballa 14 hores en una empresa; Ara, una noia que treballa i decideix tallar amb els seus amics que no treballen; Luis, un actor en situació d'atur; o Toni, un tipus que escriu i és una presència d'internet.

El rodatge de la pel·lícula ja ha començat i està previst que s'estreni aquest estiu. La banda sonora és de Joe Crepúsculo.

No és la primera vegada que Rodo Gener es suma a un dels projectes de Toni Nievas. L'actor menorquí s'ha convertit en un dels habituals dels seus curtmetratges de la mateixa manera que Salvador Oliva, soci fundador amb Gener de la companyia teatral La Impaciència. Oliva participa també a "Como todas las mañanas", que compta en el repartiment amb Félix Maestro o Araceli Gutiérrez, entre d'altres.

Toni Nievas ha dirigit nombrosos curtmetratges com ara "Animales de dirección" o "Bosteza"; així com el llargmetratge "Deshielo".

Ara per ara, es poden visionar a la Xarxa diferents "teasers" (format publicitari que funciona com a bestreta d'una campanya) com a aperitiu del film. La majoria d'ells protagonitzats per Berto Romero -que interpreta a "el Juansi"-, i pel propi Nievas.