TW
0

Els tres regidors que representaran l'Ajuntament de Ciutadella com a genets en la processó de Sant Antoni han començar a entrenar-se. Per a Juana María Pons Torres, Esperança Juaneda i Josep Juaneda serà la primera vegada que participaran a la festa de la Diada de Menorca com a cavallers.

Van començar a practicar en el maneig dels cavalls a principis de novembre, en les instal·lacions de l'Escola Eqüestre Menorquina, a Binisebani. "Normalment hi anam dos dies per setmana, però depèn del temps que fa. El novembre, per exemple, va ser molt plujós", explica Juana María Pons. Normalment, ella es troba amb Esperança Juaneda per a entrenar juntes, i Josep Juaneda s'hi afegeix quan les obligacions professionals li ho permeten.

Els regidors treuran tres cavalls de raça menorquina: "Unión" és el de Juana María Pons, "Timoty" és el d'Esperança Juaneda, i "Salam" és el de Josep Juaneda. Els tres representants municipals són nous en açò del maneig del cavall, però les classes que reben a Binisebani i la idoneïtat dels cavalls fa que es sentin segurs qualcant.

En aquesta ocasió, Esperança Juaneda, en ser la regidora dels tres cavallers de major d'edat, serà l'encarregada de portar el penó de Sant Antoni.

La curiositat la protagonitza Juana María Pons que sortirà com a genet després d'haver estat l'encarregada de fer els Tres Tocs en els últims anys, de 2010 a 2012. Enguany, aquesta responsabilitat li tocarà a Noemí Camps, la recentment incorporada regidora del PSOE (en substitució de Ruth Moll) per ser la més jove de la Corporació municipal.

Els tres regidors que actuaran com a cavallers a la processó de Sant Antoni valoren com a molt positiva l'experiència, sobretot per entrar en contacte en el maneig del cavall i tenir l'oportunitat de representar el poble de Ciutadella a la processó com a genets.