Teatre Principal. Sobre l’escenari, la versió musicada de Blancaneus va captivar a petits i grans - Gemma Andreu

TW
0

El mirall amb aplicació per actuar com a jurat de concurs de bellesa. La reina amargada amb la crisi dels cinquanta i doble personalitat. El sicari negligent. La poma gens ecològica. Les set criatures poc aptes per jugar a l'NBA. La noia que tota sogra vol com a nora i que no compleix aquell bon consell de no agafar llaminadures d'estranys. El petó robat que es converteix en remei. Tot el que la cultura popular coneix del conte dels germans Grimm es va fer present a la proposta de Mallorca So, "Blancaneus i els set nans", que es va poder veure a Maó dijous i divendres, com a recurs idoni per fer passar millor als infants els nervis previs a la visita dels monarques d'Orient.

La producció dirigida per Rafel Brunet, però, incorpora elements que donen singularitat al conte. Per exemple, un faune narrador d'alçada artificialment elevada, amb un gran protagonisme de la vessant musical de la història. I és que el conte de Blancaneus passa a incorporar un bon assortit de cançons que donen al conte el seu toc d'espectacle que va entretenir el públic d'un Teatre Principal amb bona entrada i calefacció exagerada.

La música i els canvis d'escenografia, senzills però molt efectius, contribueixen a diferenciar dos tipus d'històries en una. La més dramàtica, quan sobre l'escenari hi ha la reina o el príncep, i la més humorística o divertida quan apareixen els nans.

El nan rondinaire es fa l'amo de l'escenari, reforçant l'accent i les expressions mallorquines que es fan ven presents al llarg de l'hora i mitja de representació. Semblen uns nans de la Part Forana de Mallorca, fet que afegeix una mica més de comicitat a la proposta.

Humor i dramatisme es fonen a la darrera escena, la del petó del príncep, que dóna pas al conegut "aihó aihó" i a la baixada de teló. No obstant això, i com a regal anticipat de Reis: els infants es van poder fer fotografies amb Blancaneus, el Príncep Arnau i alguns nans al hall del Principal. Ells, encantats.