TW
0

Autofitxa
Em dic Sílvia, tenc 31 anys i sóc maonesa. Estic casada amb en Mario i tenc un fill, en Damià, d'un any. M'agrada molt anar pel camp, els animals i, sobre tot, l'esport. Sóc podòloga i tècnic de laboratori. Estic treballant a l'Hospital Mateu Orfila. El mes passat, amb el fisioterapeuta Víctor Rodríguez, vam obrir a Maó una nova clínica que es diu Impuls. Ell és càntabre, va ser el fisioterapeuta del Menorca Bàsquet, viu en parella i té un fill, en Paúl, d'un any.

Una podòloga i un fisioterapeuta en un projecte comú. Per què neix Impuls?
Neix arrel de la dissolució del Menorca Bàsquet. Ambdós hi estàvem col·laborant i quan es va dissoldre vam decidir apostar per un nou projecte que va més enllà d'allò que estem acostumats en aquests dos àmbits. Vam obrir dia 3 de desembre.

I així, què és Impuls?
És una clínica que tracta tot tipus de patologies del peu i de la resta del cos. Tenim molt en compte la biomecànica i tractem molts aspectes de caire esportiu. Hem apostat fort per la innovació d'aquí que tinguem una maquinària molt novedosa.

Obrir un negoci en temps de crisi és una aposta arriscada?
Ara era el moment. És un local gros i que ofereix moltes possibilitats. No volem oferir ni fisioteràpia ni podologia tradicional perquè en temps de crisi s'ha d'anar més enllà, arriscar, innovar i diferenciar-se de la resta per poder competir. També he de dir que el nom el vam elegir per dos motius. Per una banda, perquè quan corres et dónes impuls i en aquesta acció hi té a veure tant la fisioteràpia com la podologia. Per altra, ara en aquests temps que corren obrir un negoci és apostar per un impuls.

Vostè és podòloga. No és una professió molt comuna. Com decideix implicar-se en aquest món?
Estudiava per tècnic de laboratori a Barcelona i una amiga d'una companya de pis feia Podologia. M'explicava coses fins que em va arribar a entusiasmar perquè realment els peus són els fonaments d'una casa. I vaig decidir estudiar-ho. També he fet un màster en Biomecànica i Ortopodologia. Dius que és alguna cosa poc comuna. De fet, quan vaig arribar aquí la gent em demanava si podava arbres o si era callista.

La salut als peus és molt important, però tot i així, sol ser una part del cos que es sol tenir abandonada?
Tothom té els peus abandonats fins que els fan mal i se n'adonen que no poden fer res de la seva vida quotidiana sense uns peus sans. Per exemple, una persona que té un problema de menisc, a vegades no seria necessari operar perquè el problema ve provocat per una mala trepitjada i amb uns suports plantars es pot corregir.

Quines són les principals patologies que pot patir un peu.
La majoria de la gent sol patir fascitis plantar i onicocriptosis, que són les ungles encarnades.