Companyia. El director José Alberto Serra amb l’equip d’actors i actrius, alguns experts amb anys d’experiència i altres joves i novells - Cris

TW
0

La Companyia de Teatre J. Delfín Serra vol compartir amb el públic el 50 aniversari de la seva fundació amb una comèdia estimada pels menorquins: "L'Amo en Xec de s'Ullastrar". No és casual que el director de la companyia, José Alberto Serra, hagi escollit l'adaptació de Frederic Erdozaín, en homenatge als 52 anys de l'estrena de la tragicomèdia més coneguda i popular de la nostra cultura.

L'estrena tindrà lloc demà, dia 16, a les 21.30 hores al Teatre del Casino 17 de Gener. José Alberto Serra ja va dirigir "L'Amo en Xec de s'Ullastrar" el 2001, al Teatre des Born, com a cloenda del centenari del naixement de Delfín Serra, el fundador de la companyia.

Per a aquesta ocasió, el director compta amb actors amb experiència, com Cristòfol Riudavets , que actuarà en el paper principal de l'amo en Xec; Magdalena Goñalons, que farà de madona; Xec Mesquida; Tóbal Caules, Joan Benejam, Marga Mestres; Tònia Pastrana, Raquel Pericàs i el propi José A. Serra. Però també comptarà amb un grup d'actors joves i amb ganes que s'estrenen a l'escenari: Laura Moya, Lluís Taltavull, Samuel Rotger, Neus Florit, Maria Marquès i Maria Bosch Pastrana.

El director de la Companyia de Teatre J. Delfín Serra afirma que vol respectar el text original que Frederic Erdozain adaptà per al teatre a partir de la novel·la d'Àngel Ruiz i Pablo. "Respect molt l'autor, però en quant al muntatge introduesc elements més actuals, m'agrada innovar. Es donarà molta importància al text, amb un atmosfera del que és s'Ullastrar i Barcelona, amb sobrietat i molt minimalista", explica. També es respectarà el format en vers de l'adaptació de Frederic Erdozain, "amb una feina extra de dramatisme que volem intentar transmetre per donar força als personatges i els seus diàlegs", comenta.

La Companyia de Teatre Delfín Serra compta per fer possible aquesta representació amb la implicació no sols dels actors i actrius, sinó també d'un equip tècnic integrat per un nombrós grup de persones. Precisament, segons José Alberto Serra, la dedicació de tot l'equip humà farà possible representar "L'Amo en Xec de s'Ullestrar" amb una petita col·laboració de les administracions, en aquest cas, l'Ajuntament de Ciutadella i el Consell. El gran patrocinador és una empresa de Ciutadella, "que sempre ha cregut en els projectes de la nostra companyia teatral".

Serra agafà la direcció de la "J. Delfin Serra" el 1989, amb l'estrena de "Cavallet quan eres jove...". Des de llavors ha continuat com a director. La companyia celebrarà durant 2013 diversos actes per commemorar el mig segle de vida, amb el muntatge d'una exposició sobre la història del grup teatral que s'inaugurarà el març a la Sala del Roser i amb un recital poètic pendent de programar. L'any de celebració es clourà amb una altra representació teatral.