Molí del Camí de Maó. L’Ajuntament des Castell compra el bé etnològic per restaurar-lo - P.A.E.C.

TW
0

L'Ajuntament des Castell ha arribat a un acord amb la propietat del Molí del Camí de Maó que es troba a l'entrada del poble, per tal d'adquirir-lo, restaurar-lo i obrir la possibilitat en un futur d'un nou ús. D'aquesta manera el Consistori demostra el seu compromís envers el patrimoni del municipi i fa una aposta per un bé etnològic que s'ha de convertir en la primera referència del poble ja que es troba en una ubicació estratègica just a la vora de la principal via d'entrada a la població i una de les carreteres més transitades de Menorca.

Segons el batlle Lluís Camps, la primera actuació serà la d'un condicionament per tal que el deteriorat element no es perdi i una "neteja de cara" que l'ha de convertir en imatge de referència del poble des Castell. Camps va explicar ahir que l'Ajuntament treballa per, una volta adquirit el Molí, poder obtenir subvencions que permetin noves actuacions de cara a cercar una rendibilitat que en qualsevol cas estarà relacionada amb la cultura i el turisme.

Tot i que ja s'han tingut algunes converses informals sobre les possibles ajudes amb algunes administracions, aquest és un treball que encara està per començar. Tampoc es disposa, pel moment, de cap projecte concret sobre la restauració. Sí es té previst que d'entrada es recuperarà la torre i el capell, que no serà l'original. Camps també va voler ressaltar el fet que aquesta operació es realitza amb recursos disponibles per aquest mandat i que en qualsevol cas la compra quedarà sanejada.

A partir d'aquí s'hauran de definir els camins per tal que el Molí del Camí de Maó sigui quelcom més que la imatge postal de l'entrada del poble i es converteixi en un centre d'interès a més de brindar la possibilitat d'una visita amb la que poder gaudir de les vistes que l'alçada de la torre permet sobre l'entorn inclòs el poble, el seu voltant i la bocanada del port de Maó.