Presentació. Ahir van informar sobre els concerts el mateix Pina, Josep Colom i Bep Cardona - J.J.

TW
0

Ahir va tenir lloc l'acte de presentació de l'obra "La Isla de la Luz" a l'hotel ses Sucreres, obra de la qual és autor José Alberto Pina, que tindrà la seva estrena mundial demà dia 18 a Ferreries. Després es repetirà a Maó dia 19 i a Ciutadella dia 20. Per tal motiu Pina s'ha desplaçat a Menorca i ahir va escoltar per primer cop la banda Simfònica de l'Ateneu Musical de Ferreries interpretar la seva obra, la qual li fou encarregada l'any 2011 per part de l'entitat musical ferrerienca.

Pina, manifestà en el decurs de la presentació de l'estrena, que va sentir por i respecte quan li feren l'encàrrec, però alhora molta il·lusió, atenent a l'amplitud de l'obra, amb 23 minuts de durada.

Dels tres moviments de que consta "L'Illa de la Llum", el que a ell més el deixa satisfet és el segon, "On the Cloudes" (Des dels núvols); mentre als altres dos ("Cova d'en Xoroi" i "Gegants") interpreta el que va veure, en el segon moviment manifesta el que va sentir quan va volar per sobre l'Illa i no pas el que va veure.

Una volta estrenada a Menorca, un setmana més tard, a Holanda també serà interpretada un parell de cops, i no són poques les bandes simfòniques que s'han interessat per aquesta obra, la qual cosa demostra l'interès de les bandes per obres contemporànies.

Segons Pina i Colom, el futur d'aquestes agrupacions musicals passa per aquesta mena d'obres. Coneixedor de l'aptitud de la banda de Ferreries, l'obra està feta expressament per a la seva capacitat, si bé ha pujat un poc el llistó convençut que estan preparats per això.

Tant Josep Colom, director de la banda, com el president de l'Ateneu, Bep Cardona, es mostren molt satisfets per dita estrena i per la tasca feta pels músics, els quals, afirma Colom, s'han implicat de valent. Cal recordar que en aquesta ocasió la banda la integren més d'un centenar de músics i que el programa està integrat, en la seva major part per obres contemporànies.