TW
0

autofitxa
Som na Marga Pons Gomila. Vaig néixer a Maó l'any 1969 visc en parella i tenc tres fills. Tot i que la meva formació és la d'administrativa fa 10 anys que som empresària. M'agrada molt llegir, anar al cinema i passejar.

La moda del fondant arriba a Menorca sense més possibilitat que comprar el producte per internet. Com s'introdueix vostè en la venda d'aquest producte?
Personalment hi estic interessada i per altra banda procur que a la meva paradeta de sa plaça s'hi trobin productes que ens diferenciïn tant dels altres comerços com, especialment, de les grans superfícies comercials. Per aquests motius des del setembre tenc disponible una amplia varietat de productes de fondant i de decoració de pastissos. El meu propòsit és tenir una espècie de fons d'armari, és a dir que mai falti tot el que és bàsic i per altra banda oferir-ho a un preu ajustat perquè decorar un pastis amb fondant no sigui més car que fer-ho d'altra manera. A més d'aquí, Fruits Secs sa Plaça, també es troba, a la banda de Llevant, a Can Dulce de Sant Climent que fa una mica més que jo que ho tenen.

Per a qui encara no ho sàpiga. Què és el fondant?
És una pasta de sucre elàstica a la qual es pot donar color, sabor i serveix per fer formes i figures per decorar pastissos, cupcakes, lollipops, que són unes piruletes, o el que un desitgi. És un material pensat bàsicament per a la decoració i que avui s'acompanya de molts altres productes, també decoratius, com perletes, flors i un llarg etcètera.

Com és el maneig del fondant?
El maneig és fàcil tot i que requereix de temps i d'una mica d'experiència. És una pasta molt mal·leable amb què s'aconsegueixen resultats molt atractius. Permet personalitzar la decoració i amb un poc de pràctica es poden fer moltes virgueries. Agrada molt a la gent jove que troba a internet molts motius inspiradors i la gent més gran també s'hi va introduint a mesura que ho troba més fàcilment al mercat. En breu m'agradaria fer demostracions al meu comerç per a la gent que vol veure com es maneja. El fondant és en realitat una cobertura molt antiga que ha anat canviant al llarg dels temps. Cap al segle XVIII es fa molt semblant a la que utilitzem ara i especialment és habitual a països de centre Europa, Austràlia i països americans, a Mèxic, per exemple, s'utilitza des de fa molt de temps una versió de l'original de massapà amb ametlla.

Durant el temps en què feim l'entrevista li demanen sobretot nous. Creu que per alguna raó de salut?
Sí, segurament. És certament un dels productes que més despatx i pens que la gent sap que sempre les tenc fresques i com que les oferesc a granel se'n poden endur la quantitat que consumiran al llarg, per exemple, de la setmana. La veritat és que aquestes nous de Califòrnia arriben molt senceres i preu qualitat estan molt bé.