Espectacle. El volteig, enguany combinat amb la monta, fou un dels nombres més vistosos d’un muntatge que reuní a unes mil persones a la pista coberta del Club Hípic Ciutadella una setmana més tard del que estava previst inicialment - Paco Sturla

TW
0

La meteorologia no va deixar que l'espectacle eqüestre de Sant Antoni se celebrés la passada setmana, quan estava previst, però el retard no ha afectat en res la vistositat d'un muntatge que reuní ahir el migdia unes mil persones a les instal·lacions del Club Hípic Ciutadella.

Finalment, les actuacions tingueren lloc a la pista coberta, però açò no deslluí l'espectacle, format per diferents nombres, alguns d'ells realment espectaculars. Destacà sobretot la combinació de volteig amb la munta dels cavalls. Així, mentre un genet menava l'animal, una filleta pujada a la gropa de l'animal oferia acrobàcies i moviments que desafiaven les més elementals lleis de la gravetat i sorprenien al públic. No és fàcil combinar la conducció d'aquests cavalls amb les acrobàcies, que fins i tot en algun moment acabaren amb les acròbates a sobre dels genets.

A més d'aquest nombre, destacat per part dels organitzadors, l'espectacle resultà molt vistós en tots els seus aspectes. La doma menorquina, els ponis i els cavalls blancs i negres oferiren una estampa que no per tradicional perd interès i espectacularitat. De fet, aquesta activitat a poc a poc esdevé una de les més concorregudes de la festa de Sant Antoni.

L'espectacle acabà amb el ja tradicional sorteig d'un poltre, enguany amb final curiós. Un dels voluntaris de la Creu Roja que assistia a l'acte havia comprat una butlleta just abans de començar l'espectacle, amb tanta fortuna que el seu número fou finalment l'agraciat amb el petit equí. També se sortejaren altres premis, com vals de compra de Sa Cooperativa, d'una botiga d'esports, un joc de flocs per a cavalls i quatre cursos d'equitació.