Ateneu de Maó. Llúcia Palliser, Fèlix Ferrer i José Carbonell presenten candidatura a Joventuts Musicals - Javier

TW
0

Fèlix Ferrer va fer pública ahir la candidatura que presenta juntament amb Jose Carbonell i Llucia Palliser per la renovació de la junta directiva de Joventuts Musicals de Maó que té convocada la pròxima assemblea el 2 de març.

Ferrer va explicar que la seva iniciativa neix arrel d'una carta publicada aquest estiu al "Menorca" en la que l'actual president, Francesc Félix, expressava la seva preocupació davant les contínues retallades que minven cada vegada més el pressupost de Joventuts Musicals de Maó i que la junta estava cansada i que si no hi havia relleu "l'entitat històrica de tants anys podia desaparèixer". És així que Fèlix Ferrer es va plantejar donar continuïtat a una tradició de més de 50 anys "perquè no es perdi".

"A pesar dels moments crítics que estem vivint", explicà el candidat, "igual es poden continuar fent activitats. Joventuts Musicals ha de continuar sent una plataforma de llançament tant de músics professionals com de joves músics i artistes". De fet la proposta elaborada per aquest equip aposta per obrir-se a altres sectors i disciplines artístiques amb les que interactuar.

D'igual forma els candidats van expressar el seu desig de donar continuïtat a cites anuals claus com ara el Festival d'Estiu, "treballarem, si arribam a ser junta electa, per aquest festival en la mesura que el pressupost ho permeti", i també dedicaran esforços a l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca (OCIM), "que està aturada des de fa un any i mig i pensam que podem tornar a activar perquè els músics estaran disposts a fer un esforç". De fet Fèlix Ferrer és un dels músics violinistes professionals de l'OCIM, mentre que Llucia Palliser es defineix com culturalment activa i Jose Carbonell és gestor cultural.

La proposta d'aquest grup pretén ser multidisciplinar per guanyar en transversabilitat emprenent accions i projectes amb altres sectors, com col·legis i fins i tot associacions de veïns, així com arts visuals i escèniques amb les que volen treballar "per apropar una mica més la música a tothom". També posen l'èmfasi en la necessitat d'augmentar el nombre de socis i volen reprendre, entre altres coses, la programació de concerts a l'hivern amb músics locals.