Orfeó Maonès. El grup teatral Set de Menorca torna a la càrrega amb la comèdia "Ho diu es diari" que s’estrena aquest cap de setmana - Javier

TW
0

"La gent, quan obre 'es Diari', el primer que fa és mirar les esqueles". Aquesta és una de les frases estrelles del nou guió de Set de Menorca que torna a la carga, confessen que no se'n poden estar de representar una obra cada any, i és així que arriben als 26 anys de la creació d'aquest grup teatral amb una nova obra, "Ho diu es diari".

Ramon Roselló exerceix de director, a més d'actor, d'un nombrós elenc de 15 actors i actrius aficionats que gaudeixen i fan gaudir amb una comèdia que si bé s'inspira en la de Jean Pier Martínez, "Bar Manolo", té del tot a veure amb la societat menorquina i amb mítics bars d'una època passada però recent, on transcórrer l'obra, com el desaparegut de Ca Na Groga de Maó. L'estrena és aquest dissabte, a les 21 hores, a l'Orfeó Maonès, i repeteixen funció diumenge, a les 19 hores. Les entrades ja estan gairebé esgotades.

"A dins d'un bar es solucionen moltes coses", explica Roselló, "allà tothom arranja el món, els polítics hi tenen encontres, el que es xerra a un bar és distint al que es xerra a qualsevol altra banda". I amb aquest propòsit la companyia ha ideat un guió en el que hi fan caber gent "per donar i per vendre", dos pescadors, dos enterradors, un bar-man molt especial, el propietari amb personalitat pròpia, la desadora, una clienta, l'àvia... No hi falta ningú ni històries que contar que acaben entrellaçant-se en un final feliç, com no podria ser d'altra manera.

El grup teatral Set de Menorca porta un any ideant "Ho diu es diari". Assagen tres vegades a la setmana, pararen els mesos d'estiu, i creen l'escenografia també entre ells, cuiden fins al més mínim detall, com ha de ser, i és així que han aconseguit fins la cafetera de braços de fa un temps. Però reconeixen que especialment ho fan per divertir al públic i gaudir de tot l'entusiasme de l'entorn d'una creació que ha creat expectació especialment en un públic molt fidel.