JULIO DE SOUZA I CAROLINA ÁLVAREZ - PJC

TW
0

Autofitxa.
Som en Julio de Souza Fuentes, vaig néixer a Barcelona el 1975, estic casat i visc a Ciutadella des del 2005. Som director de lleure infantil i juvenil, i informador juvenil. Exerceix com animador i informador de joves al Punt Jove de Ciutadella, dins l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament. Entre les meves múltiples aficions es troben caminar, llegir i gaudir de la vida al costat de la meva dona i el meu ca. Som na Carolina Álvarez Melis. Vaig néixer a Ciutadella l'any 1983. La meva formació és de directora i monitora de lleure infantil i juvenil i som dinamitzadora, monitora i tallerista de l'Àrea de Joventut Municipal Punt Jove. Tenc moltes aficions, artesania, esports, cuina, sortides...

Quina resposta donen els joves de Ciutadella al seu Casal?
Des de la seva inauguració a l'any 2009, han passat molts joves diferents pel Casal, alguns venen únicament a activitats concretes, com tallers, xarxes, altres passen de tant en tant per jugar a algun dels jocs de l'espai de trobada (el "futbolín" és la màxima estrella) i altres són com de la família, ja que vénen casi a diari i col·laboren activament amb el dia a dia del Casal.

Habitualment, quines activitats es realitzen?
Realitzem diferents tipus d'activitats per a joves, el punt de trobada amb els seus jocs és el lloc on de forma lliure els joves es relacionen i juguen cada dia. L'equip del Punt programa tallers setmanals que van variant segons les demandes dels joves, en aquest moment es fan circ, cuina, rol i warhammer. A més a més hi ha activitats concretes com excursions, festes, tallers puntuals i moltes altres activitats que puguin demanar els joves. També participem activament del programa d'oci nocturn alternatiu d'INJOVE, l'Alternanits.

Al Punt Jove es presten altre tipus de serveis?

A part del Casal de Joves el Punt Jove disposa d'un punt d'informació juvenil on els joves poden trobar tot tipus d'informació del seu interès, des de la Viatgeteca, on es pot trobar documentació i consells per viatjar arreu del món, fins a consultes sobre, agenda, salut, emancipació i de manera molt freqüent informació sobre formació i estudis. El Punt també disposa d'una aula d'estudi on els joves poden venir a estudiar i que disposa de connexió WIFI.

El passat divendres van realitzar el taller de perruqueria i maquillatge de l'Alternanits d'INJOVE. En què va consistir?
Es tractava d'un del tallers itinerants que ofereix INJOVE de manera gratuïta als diferents casals de l'Illa. En aquesta ocasió vam convertir una de les nostres sales en un improvisat saló de perruqueria on els i les joves de Ciutadella van poder aprendre i practicar diferents tècniques de maquillatge, manicura i perruqueria.