Assaig. Els membres de la Capella Davídica realitzen les darreres proves per a l’actuació al Palau de la Música - Cris

TW
0

Actuar al Palau de la Música de Barcelona és una tasca reservada als grans de la música. Accedir-hi és força complicat, però la Capella Davídica de la Catedral de Menorca ho ha aconseguit. Actuarà a aquest temple de la música el proper dia 24 d'aquest mes durant més d'una hora. Una representació única i una invitació que ha il·lusionat gran manera al director, cantaries i músics d'aquesta coral.

La evolució musical i lírica del cor i orquestra de l'entitat de Ciutadella és un fet reconegut dins i fora de Menorca. La tasca duita a terme pel seu director, Gabriel Barceló, dóna fe de la feina ben feta i de l'actual qualitat que atresora.

"És com el nostre gran concert, per a nosaltres i per a la Capella Davídica és un fet històric", diu el seu director Gabriel Barceló. "Cal recordar que al Palau de la Música hi actuen els millors d'Espanya i que tinguem l'oportunitat de ser-hi nosaltres és una alegria immensa", afegí.

Que la Capella Davídica tengui cartell en exclusiva al Palau ve motivat per un concert de Pasqua celebrat a Menorca on assistí un membre de l'Orfeó Català. "Després es va presentar i ens va dir si ens importava que ell fes passes perquè poguéssim actuar un dia al Palau de la Música. Vam quedar impressionats", afirma Barceló. D'aquí que durant els darrers mesos es preparàs aquesta cita històrica per a un cor i orquestra amateurs que frega un nivell professional. Sobre la qualitat, Barceló indica que "açò s'aconsegueix a base de molta feina, molts assajos i sobretot amb molta il·lusió. I ja és molt difícil arriba a un nivell professional, però molt més difícil és mantenir-lo".

I és que la Capella Davídica agrupa gent que no és professional, "però hi ha el compromís de tothom per seguir amb il·lusió. Hi ha, per la meva part, l'exigència com a director, amb assajos durs, però al final la gent assumeix el repte. Ningú no és professional, la gent fa feina i després ve als assajos. Ens duim molt bé i jo he de valorar les ganes i il·lusió que posa tothom. És una afició on la gent s'ho passa bé, però també treballam dur perquè anar millorant. Ningú es planteja sortir fora a cantar, açò és un fet puntual que es va donant", explica el director.

La Capella Davídica va canviant amb el temps, segons explica Barceló. "Satisfà veure que hi ha gent jove interessada en venir a cantar i aquest fet anima molt. La música és una expressió emocional que arriba a tothom, no té edats. I ara mateix el que vull destacar és l'actitud i compromís dels cantaires i músics. És molt d'agrair el que fan".

Gabriel Barceló comptarà amb 34 músics i més de 40 cantaires per a executar "The armed man - A Mass of Peace", del compositor gal·lès Karl Jenkins.