TW
0

Rafel Nadal ha tornat aquests dies a la competició. Després d'haver estat set mesos aturat per una lesió al tendó rotular del genoll esquerre, el tennista ha reaparegut al Torneig de Viña del Mar, a Xile. És un torneig que es juga damunt terra batuda i que li ha de servir per recuperar sensacions. L'únic objectiu, més enllà de guanyar o perdre, diu, és posar a prova el genoll. Abans d'iniciar la gira americana (en acabar de Xile també jugarà a Acapulco, Mèxic i Sao Paulo, a Brasil) Rafel Nadal ha atès les preguntes dels jugadors de les categories del futbol base del Ferreries.

A l'hora d'anar a entrenar sempre en tens les mateixes ganes?
No, no sempre. Sa veritat és que en tenguis ganes o no el més important és com ho encaris. Durant tota sa meva vida, a l'hora d'entrenar he donat el màxim del que tenia aquell dia. Això sí, sempre he estat una persona bastant motivada. Però no, evidentment, no sempre en tenc les mateixes ganes.

Al marge de l'esport quines aficions tens?
M'agrada fer moltes coses. Sa veritat és que sa meva vida sempre ha estat relacionada amb s'esport; no només amb es tennis, sino amb s'esport en general. Però bé, m'agrada estar amb família i amics. Sobretot m'agrada estar amb gent me fa sentir bé. M'agrada anar al cine, m'agrada sortir amb els amics. El més important és passar estones agradables.

Quantsç anys fa que jugues a tennis?
23 anys i mig.

Quants trofeus tens?
Uff. No ho sé així. Ara mateix no m'enrecord (pensa una estona). Fa tant de temps que no jug (riu). Devers cinquanta, crec.

Qui te va mostrar a jugar?
De petit vaig començar amb es conco en Toni.. i sempre me n'ha mostrat.

Com t'alimentes, segueixes una dieta especial?
Jo crec que amb mesura tot és bo. S'ha de menjar un poc de tot.

Quin esport practiques a part del tennis?
Ara mateix pocs. Però sempre m'ha agradat molt jugar a futbol, també jugar a golf. Sa veritat és que m'agrada practicar qualsevol tipus d'esport. M'agrada sa competició en si. Entenc s'esport com s'esforç màxim i sa superació d'un mateix.

Quan te retiris te faràs entrenador?
Això no es pot saber. A dia d'avui no tenc res planificat. Faré el que pugui.. i el que me deixin (riu).

Per què vas triar el tennis?
No, no el vaig triar, sa vida m'hi va dur. Amb es tennis destacava més que amb qualsevol altra cosa. Havia de decidir entre tennis o futbol. Però no va ser una decisió. Sa veritat és que va venir tot sol. Entre es futbol, es tennis i s'escola no podia dur ses tres coses...

Com te sents quan guanyes un partit?
Depèn. No sempre se pot sentir el mateix. Depèn de moltes coses: de com hagi estat es partit, de com hagis jugat i de ses sensacions de cada moment. Sempre que jugues molt bé i guanyes és una satisfacció perquè sa feina que has fet ha sortit bé. Ets feliç. Quan jugues malament, però guanyes també estàs content perquè es dia següent pots mirar de jugar millor.

I quan perds, com te sents?
Analitz per què he perdut. Pens el que he fet malament i el que he fet bé. A partir d'aquí intent trobar solucions per fer-ho millor la propera vegada.

A quin jugador t'ha costat més guanyar?
A molts (riu). Ara bé, darrerament qui m'ha costat més de guanyar és Novak Djokovic. Però també he patit molt contra Roger Federer, Andy Murray, David Ferrer...Hi ha molta gent molt competitiva. Venc a dir que no hi ha res fàcil. Però, sí, darrerament, el que m'ha costat més ha estat en Djokovic.

Quins consells ens donaries?
Sobretot que vos ho passeu bé, que disfruteu de l'esport, que jugueu molt amb ets amics i que cada vegada que toqui anar a entrenar o fer qualsevol cosa us esforceu sempre al màxim.

Moltes gràcies, Rafel i molta sort!!
A voltros. Una abraçada!!