TW
0

Autofitxa
Som en Rafel Vidal Carreras, vaig néixer a Maó l'any 1969. Na Lina i jo tenim dos fills, na Gabriela de 24 anys i en Sergi de 15 anys. Som reparador de calçat i la meva gran afició és fer de pagès. Fa uns anys vaig assistir al taller de pares i mares de fills adolescents que organitza l'Ajuntament de Maó i que es segueix fent en l'actualitat.

Quina és la seva valoració del taller de pares i mares de fills adolescents al que vostè va assistir fa uns anys?
Va ser una experiència del tot positiva que recoman a tots els pares i mares. El taller de pares i mares de fills adolescents l'imparteix Irune Incháustegui, pedagoga i terapeuta familiar, que condueix de forma magnífica cada tema que s'aborda. Els seus consells i propostes van tenir una transcendència important en la meva família perquè vam poder comprovar de forma satisfactòria els resultats.

Dels consells que els van donar quins en destacaria?
Una de les coses que més em va sobtar és saber que el llistó educatiu els pares el solem posar massa baix i que en realitat l'hauríem de posar molt amunt, no perquè hi hagin d'arribar sinó perquè vagin fent carrera. Altres consells que ens van explicar és que no es perdin oportunitats per xerrar amb els professors i que si l'al·lot, o al·lota, va a classes de repàs que aquest educador estigui en contacte amb el del col·legi. I sobretot el fill, o filla, ha de saber que els pares estan implicats en tot el tema educatiu, que se'n preocupen i participen ben d'aprop. També ens recomanaren que prenguéssim part més activa en els instituts per exemple organitzant clubs esportius per pares. Tot ajuda a la motivació, que és el més important i és responsabilitat de tots els que l'envolten, la família, el col·legi i la societat.

Compartir preocupacions i experiències també ajuda?
Sí, hi tant, te n'adones que les teves circumstàncies són més habituals del que pensaves. A més l'ambient, almenys de quan jo i uns amics meus hi vam anar, era magnífic. Les trobades s'organitzaven en xerrades però també en jocs i estratègies que ens proporcionaven també molta informació. Després, ho diré, anàvem a sopar junts i la veritat és que ens ho vam passar molt bé.