TW
0

Quan va començar la seva afició pel punt?
Record que de petita veia la meva mare sempre amb les agulles o amb la màquina de cosir. Fa poc em vaig adonar que mai n'havia aprés i era una cosa que desitjava fer. Vaig començar a cercar, demanar i sobretot a practicar molt fins que vaig agafar soltesa amb el punt. Però encara em queda pendent la màquina de cosir.

Com se li va ocórrer programar tallers a domicili?
Quan intentava aprendre a fer-ho vaig descobrir que necessites que algú et mostri com es fa. Per internet pots trobar vídeos i blogs de punt, però què millor que passar una bona estona a casa teva amb les teves amistats mentre et mostren a fer punt?

La gent torna a cercar en la roba, al igual que ha succeït amb l'alimentació, les coses el més naturals possibles?
Crec que de cada vegada més. També crec que posar-te una peça de roba que has fet tu mateix et fa sentir orgullós i a la vegada ets original.

Quins tipus de peces es poden aconseguir fer en el seu taller?
Amb els "kits" que empram es poden fer des de barrets, colls i fulards fins a unes sabatilles per estar per casa. Però el millor dels tallers és que, a partir del que has aprés, ja ets prou capaç d'entendre patrons senzills i atrevir-te a fer-los.

S'ha de ser una persona manyosa i tenir un nivell bàsic, o es pot començar des de zero?
Es pot començar des de zero. En el nivell per a principiants aprens el més bàsic com muntar la llana a les agulles i els punts més comuns. Només has de tenir ganes d'aprendre i no rendir-te a la primera, ja que tots els inicis són complicats.

Quins són els millors materials?
Els materials que utilitzem són agulles de bambú i llanes pures amb tints naturals com l'índigo, que dóna tons blaus. La llana ha de ser de bona qualitat perquè sinó es desfila molt. Però el tema de les agulles és més personal. Segurament una persona que fa anys que fa punt s'estima més les agulles metàl·liques, però les agulles de bambú i gruixudes ara estan més de moda.

I els al·lots s'animen a fer punt?
Per ara tot són al·lotes, però des de aquí animo als al·lots a què aprenguin a fer-ne.

Quin taller ha organitzat per aquest dissabte?
És un taller per a principiants que tindrà lloc al Bar Curniola, 35. L'he organitzat juntament amb Confetti, una botigueta de la Plaça des Mercat que té coses molt originals. Ens reunirem unes quantes dones i joves per fer un coll amb botons. Serà el primer que impulsem, però esper que en venguin molts més. Animeu-vos! Tots els interessats podeu contactar amb mi a través del perfil de facebook "Taller de Punt" o al correu tallerdepunt@live.com.