TW
0

Autofitxa
Vaig néixer a Barcelona, tenc 43 anys i vaig venir a Menorca fa una dècada, fugint de la gran ciutat i buscant la tranquil·litat per a criar els fills. Soc llicenciada en Psicologia i impulsora del projecte Babystock Menorca. Visc a Ferreries d'ençà el 2003. Les meves aficions són llegir, les manualitats, i la platja i el sol, que tant trob a faltar a l'hivern.

Què és Babystock Menorca i en què consisteix el projecte?
És una iniciativa de compra i venda d'articles de segona mà per a nadons i fillets petits. Quan a una família el fill ja se li ha fet gros, se li acumulen moltíssimes coses: la cuna, el cotxet...molts articles que ocupen lloc a casa i gairebé estan nous. Així oferim l'oportunitat que aquestes famílies tenguin l'opció de recuperar part de la inversió, venent els articles de segona mà i com nous. Fins ara només hi havia l'opció de guardar-los o donar-los. A la vegada, volem oferir aquests objectes en desús a qui necessiti articles infantils nous o quasi nous, en perfecte estat i a un preu econòmic.

Darrera aquesta iniciativa, hi ha la filosofia del consum responsable?
Sí, és aprofitar tota la vida útil dels articles i objectes; que ens desfem del sistema dels últims anys de comprar, llençar i tornar a comprar. És una manera de reciclar, redistribuir i reutilitzar fins que aquell article hagi acabat el seu ús.

Funcionen com a botiga?
Encara és un projecte, que està començant a funcionar com a botiga virtual. Estam en els inicis. Tenim la pàgina web, que encara no és botiga, on apareix l'exposició dels articles que tenim que són de famílies que els han deixat en dipòsit per posar-los a la venda. Nosaltres físicament tenim els objectes: els netejam, els arreglam i els revisam perquè estiguin a punt i els interessats es posen en contacte amb nosaltres per mail o telèfon i s'acorda la compra. Ho poden venir a veure al magatzem a Ferreries i, si els interessa, comprar. El projecte ha sorgit en el Plató de Joves Empresaris, on tenc la meva oficina.

Com sorgí la idea?
Tenc fills petits i, venint de Barcelona, som usuària d'articles de segona mà de tota la vida. És una cosa que a Menorca vaig trobar a faltar: si havies de menester res ho havies de comprar nou. En el meu cas no tenia xarxa familiar ni d'amics per aconseguir les coses que necessitava per a la criança dels meus fills. Va ser just acabat l'estiu quan va sorgir la idea. És una iniciativa d'autoocupació, com una sortida professional, d'inventar-me la meva pròpia feina tenint en compte el consum responsable i el consum col·laboratiu.

Creix la pràctica de la compra -venda d'articles de segona mà?
Moltíssim, realment comença a haver-hi un "boom". Abans a l'Illa hi havia la filosofia de que l'intercanvi de segona mà era una cosa relacionada amb la beneficència, però poc a poc és una pràctica que creix, la d'aprofitar les coses i articles emprats, que a Europa està estesa i és habitual. El concepte de segona mà està canviant a Menorca a marxes forçades.

Quin és el tipus de client?
Sobretot famílies joves, però no per una qüestió exclusivament econòmica, també per qüestió de conscienciació, de consum responsable. La gent valora i escull a bon preu aprofitant coses que altres no necessiten.

Com poden contactar?
A través de babystockmenorca.com. Ara estam fent stock per començar a vendre i que la gent conegui la iniciativa. Encara estam en la fase inicial.