Maó. Música Nostra interpretà el concert didàctic "Sons de les Illes" al Teatre Principal de Maó - Javier

TW
0

Més de 700 alumnes de set centres educatius de Maó van assistir ahir al Teatre Principal per gaudir del concert pedagògic "Sons de les Illes" interpretat pel grup mallorquí Música Nostra. El concert, organitzat per la Direcció General de Cultura i Joventut de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats a través del programa "Viu la Cultura", s'inclou en els actes de celebració del Dia de les Illes Balears.

És així que els assistents, repartits en dos torns al llarg del matí, van poder aproximar-se una mica més a les músiques que formen part de distintes festivitats arreu de les Illes. A més d'escoltar, els alumnes es van animar a cantar qualque cançó i al final del concert es va animar a un participant de cada grup a pujar a l'escenari i prendre un instrument. Música Nostra va fer sonar jotes, boleros, romanços i n'explicà la seva història. També va mostrar instruments tradicionals que s'utilitzen arreu de les quatre Illes com són els fabiols, els tamborins, les xeremies, castanyetes, castanyoles eivissenques, guitarres, guitarrons i un llarg etcètera.

L'entusiasme dels més petits i dels que ja no ho són tants quedà palès al final de cada sessió. Per molts fou la primera vegada que visitaven al coliseu maonès.