TW
0

Prest arribarà la primavera i, amb el despertar del bon temps, naixeran les cries de les diferents espècies silvestres que habiten els camps de Menorca. Amb l'època de proliferació de petits, es multiplicarà l'arribada de cries desvalgudes o ferides al Centre de Recuperació de la Fauna Silvestre: els polls de mussol que han caigut del niu; les cries d'eriçó orfes de progenitores mortes a les carreteres; les aus joves desorientades o ferides i un llarg etcètera de casos d'exemplars de fauna salvatge acabats de néixer sense possibilitats de sobreviure.

Amb visió preventiva de cara a la primavera, el GOB, que gestiona l'hospital d'animals salvatges a Ciutadella, ha organitzat un curs de cria i maneig de fauna silvestre per preparar a voluntaris disposats a criar i tenir cura de les cries que arriben al centre fins que puguin tornar-se alliberar al medi. Aquesta acció formativa s'organitza d'any en any, però enguany el col·lectiu ecologista fa una crida especial "davant la temporada que es presenta amb incertesa".

El neguit es deu a que el centre avui dia funciona gairebé exclusivament gràcies al voluntariat, degut als retalls de finançament públic, "pel que haurem de coordinar esforços per a poder continuar oferint aquest servei de cria a la fauna menorquina".

El curs s'impartirà el proper 23 de març, de 9 a 13.30 hores, al Poliesportiu de Ciutadella. En la sessió es farà un repàs de la fauna autòctona; els voluntaris aprendran com capturar, manipular i transportar un animal salvatge ferit; i s'ensenyarà a preparar l'aliment per criar els diferents tipus de polls i cries que arriben al centre. D'altra banda, el GOB continua amb la campanya per captar voluntaris compromesos en oferir una mà d'ajuda per a mantenir l'únic centre de recuperació de la fauna silvestre a la Reserva de la Biosfera.